Estudiants demanen no avaluar l’examen de Matemàtiques de les PAU i Educació demana ‘seny’

  • La conselleria diu que fins al moment s'han presentat menys d'una quinzena de reclamacions per escrit

VilaWeb
Redacció
07.06.2019 - 15:55

Un grup d’estudiants s’han concentrat avui davant la seu de la conselleria d’Educació a València per reclamar que s’exclogui de l’avaluació l’examen de l’assignatura Matemàtiques II de les proves d’accés a la universitat al País Valencià en considerar que la seva dificultat era ‘escandalosa’.

Per la seva banda, des de l’administració educativa s’ha emfatitzat que en la prova ‘no hi havia cap irregularitat’, ja que els continguts estan ‘dins el temari’ i s’ha demanat ‘calma’ i ‘seny’, ja que encara no han sortit les notes.

Així mateix, s’ha garantit que s’analitzaran totes les reclamacions que es presentin per les lleres previstes. Fins al moment, són menys d’una quinzena les al·legacions interposades sobre l’examen de Matemàtiques i cal estudiar a quin motiu responen, segons han detallat a Europa Press fonts de la Conselleria.

La concentració havia estat convocada pel Sindicat d’Estudiants en protesta per l’examen de Matemàtiques II que es va dur a terme el passat dimarts, primer dia de la selectivitat al País Valencià. La prova ha estat objecte d’una campanya a la plataforma change.org que reuneix, avui, més de 40.000 signatures per buscar ‘solucions’ davant la qual qualifiquen de la prova ‘més difícil de tots els anys’.

El portaveu del col·lectiu estudiantil, Carlos Naranjo, ha insistit que ha estat ‘una vergonya de prova’ amb una dificultat ‘fora de lloc’. Per la seva banda, el grup d’alumnes que ha acudit a la concentració ha mostrat un cartell amb el missatge ‘Un sistema educatiu que ens talla les aules, que destrossa somnis’.

A la protesta hi han assistit també alguns adults, com el pare d’una estudiant ‘amb matrícula d’honor’ a Batxillerat que vol estudiar Medicina i ha expressat la seva perquè si baixa la nota mitjana al País Valencià, caldrà gastar-se ‘un dineral en una universitat privada o anar-se’n fora’.

Per la seva banda, la directora general d’Universitat de la Generalitat Valenciana, Josefina Bueno, ha fet una crida ‘a la calma, el seny i la prudència’ i ha fet notar que ‘una cosa és el món dels “likes” i una altra, la vida real’. ‘Estem en uns moments i en un món en què tot es viralitza’, ha afirmat.

En aquest sentit, ha recordat que més de 20.000 estudiants valencians s’han examinat de les proves d’accés a la universitat amb ‘total normalitat’ i l’examen de Matemàtiques II ho han fet uns 9.000, mentre que la campanya en change.org va per 40.000 adhesions. Igualment, ha apuntat que l’any passat també es va publicar una queixa en aquesta plataforma i que la persona que la va promoure ‘va acabar traient un deu’.

Sistema ‘totalment garantista’

En tot cas, Bueno ha dit que hi ha un sistema ‘totalment garantista on qualsevol persona pot reclamar’ i ara s’estan rebent aquestes al·legacions per escrit perquè les estudiïn els especialistes de cada matèria. Fonts del departament de Campanar han especificat que, fins al moment, són menys d’una quinzena les persones que han reclamat i s’estan estudiant les raons, ja que també pot ser degut a faltes d’assistència per motius mèdics, entre d’altres.

La directora general ha recalcat: ‘L’examen està dins el temari, no hi ha cap irregularitat, cal escoltar les reclamacions i analitzar si hi ha una fallada o si són percepcions. Es recull la informació, s’analitza i després s’emet una decisió final i és un procés que requereix una mica de temps, pel que seria irreflexiu emetre un judici abans’.

Finalment, ha assenyalat que no s’ha registrat cap sol·licitud d’estudiants per mantenir una reunió amb aquest departament i ha subratllat que la Conselleria ‘està implicada en facilitar l’accés a la universitat’ citant mesures com ‘la baixada de taxes, l’augment de les ajudes i la creació d’un exemple en l’àmbit estatal, com són les beques salari’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any