Més de noranta grups participaran en l’Aplec Internacional de Perpinyà

VilaWeb
Redacció
19.02.2016 - 06:00

Adifolk (Associació per a la Difusió del Folklore) presenta la llista dels grups que participaran en l’Aplec Internacional, la 29a edició del qual se celebrarà a Perpinyà el 30 i 31 de juliol.

“A tot el centre històric de Perpinyà hi haurà actuacions al llarg de tot l’últim cap de setmana de juliol, serà una immersió en la cultura popular catalana”, explica Joan Gómez després de presentar la llista dels més de noranta grups que desfilaran i actuaran pels carrers de Perpinyà.

L’Aplec Internacional és un esdeveniment organitzat per Adifolk que proposa que durant un cap de setmana la cultura popular catalana desembarca a una ciutat europea. Si bé en anteriors edicions, els grups que hi participaven eren uns trenta, per aquesta ocasió, i aprofitant la proximitat amb Perpinyà, la xifra s’ha triplicat. I això tindrà una repercussió molt positiva, ja que es podrà veure la riquesa no només de la cultura popular catalana, amb l’actuació de sardanistes, bèsties de foc, ball de bastons… sinó també es podran apreciar les diferències entre manifestacions. És el cas del Ball de Gitanes, que hi aniran quatre colles: d’Arbúcies, Martorelles, Mataró i Santa Maria de Palautordera, cosa que permetrà apreciar les diferències entre les diferents poblacions.

Novetats

La 20a edició de l’Aplec, serà la primera vegada que comptarà amb una colla de trabucaires (Colla de Trabucaires de Cardedeu), i amb una actuació de la Moixiganga de Barcelona, que actuarà al portal de la Catedral de Perpinyà. A més, d’altres novetats que en les properes setmanes es desvetllaran a Tornaveu.

Enguany hi haurà l’exhibició de dues exposicions, les quals han estat votades per una consulta que Adifolk va realitzar durant el Som Cultura Popular, la Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona, del 21 al 24 de gener, entre les exposicions que es van exhibir al recinte de la fabra i Coats, Així, per petició popular es traslladaran a Perpinyà l’exposició la Patum, produïda pel Museu Etnològic de Barcelona, i Les Grans Forques, de la Federació de Diables de la Ciutat de Barcelona.

Consulteu el llistat de tots els grups a Tornaveu, fent clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any