L’FMI assenyala que Deutsche Bank és el banc amb un risc més alt sistèmic del món

  • L'FMI situa Santander, únic banc sistèmic espanyol, en la vuitena posició d'un total de 29

VilaWeb
Redacció
30.06.2016 - 14:16
Actualització: 30.06.2016 - 15:59

L’FMI situa Santander, únic banc sistèmic espanyol, en la vuitena posició d’un total de 29

FRANKFURT, 30 (EUROPA PRESS)

Deutsche Bank se situa en la primera posició de les entitats financeres que més risc presenta per al sistema financer internacional, segons les dades del Fons Monetari Internacional (FMI), que adverteix de l’alt grau d’interconnexió del sector financer alemany.

En el seu programa d’avaluació sobre el sistema financer d’Alemanya, la institució presidida per Christine Lagarde incideix que, entre els bancs sistèmics més importants del món, “sembla que Deutsche Bank és el contribuent net més important als riscos sistèmics, per davant de HSBC i Credit Suisse”.

Els bancs sistèmics són aquells els problemes de solvència dels quals poden fer trontollar el sistema financer internacional, aquells a les quals a l’argot financer anglosaxó se’ls coneix com TBTF (Too Big To Fail).

Per la seva banda, Santander, l’únic banc sistèmic espanyol, apareix en la vuitena posició de la llista sobre risc sistèmic elaborada a partir dels càlculs dels treballadors de l’FMI, per darrere de JPMorgan, Goldman Sachs, Bank of Amèrica i BNP Paribas.

En el seu informe, l’FMI afegeix que el grau d’efectes col·laterals derivats d’una crisi és el sistema financer alemany seria més elevat fora que dins del país.

“En particular Alemanya, França, Regne Unit i EUA són els països que poden provocar més efectes col·laterals externs en termes de pèrdues de capital com a conseqüència d’un xoc financer en els seus sistemes bancaris”, apunta l’FMI.

En el seu estudi, el fons creu que la “relativa importància” de Deutsche Bank subratlla la necessitat d’una gestió del risc, de la “intensa” supervisió dels bancs sistèmics i de la monitorització de les seves exposicions externes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any