L’estat espanyol valora saber maltès i no català per a ser becari de la indústria alimentària a Catalunya

  • Segons Plataforma per la Llengua, s'han aprovat 93 lleis que discriminen els catalanoparlants durant el 2017

VilaWeb
Redacció
31.01.2018 - 18:35
Actualització: 31.01.2018 - 18:39

Segons ha transmès Plataforma per la Llengua en un comunicat,  les bases reguladores de les beques de pràctiques a la indústria alimentària imposen el domini del castellà com a ‘requisit indispensable’ per a poder rebre una beca a Catalunya. A més, aquestes bases puntuen positivament el fet que els aspirants tinguin coneixement d’anglès o d’altres llengües oficials de la Unió Europea, ‘com podrien ser el maltès o el suec’, mentre que no es valora el coneixement del català.

La Plataforma també ha denunciat que l’estat espanyol ha aprovat, en els darrers tres mesos, 31 normatives que representen ‘una cascada d’imposicions de la llengua castellana en territoris on la llengua pròpia és la catalana’. Això ha suposat que siguin 93 les lleis discriminatòries dels parlants de català aprovades durant el 2017.

De les normatives en qüestió, 18 són d’origen estrictament estatal, mentre que 13 van ser aprovades pel Parlament Europeu o la Comissió Europea. Tal com recorda la Plataforma, però, ‘totes les normes europees que perjudiquen la llengua catalana es deriven en darrera instància de la negativa de l’estat espanyol i dels seus partits principals de sol·licitar que el català sigui una llengua oficial de la Unió’. A més, fins a 27 normes exigeixen el castellà en els tràmits amb les administracions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any