Les perles: El ridícul de Rajoy amb els idiomes i la irrupció inesperada de la canalla en una connexió de la BBC

  • Us oferim també les principals notícies del dia i alguna recomanació que no podeu passar per alt

VilaWeb
Redacció
10.03.2017 - 21:00

Les perles d’avui

Quan el teu pare és en directe a la BBC, i no et pots esperar… Segur que el professor de Ciència Política Robert E. Kelly no es pensava pas que seria tan i tan famós per una entrevista amb la BBC per a parlar sobre la situació política de Corea del Sud. En plena connexió en directe des de casa seva, a Busan, Kelly es va trobar que els seus fills entraven al despatx i feien de les seves. La seva muller maldava per endur-se’ls mentre el professor es disculpava i amagava el somriure. El vídeo ha tingut milions de visites en poques hores i ha fet la volta al món.

 

El ridícul internacional de Rajoy amb l’anglès… i altres idiomes. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tornat a fer públic el seu escàs coneixement de l’anglès en el transcurs d’una conferència de premsa posterior al Consell d’Europa. Rajoy s’ha negat a respondre a un periodista de la BBC. Quan aquest estava a mitja formulació d’una pregunta, Rajoy l’ha tallat i ha spassat el torn de pregunta a un altre periodista.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tornat a fer públic el seu escàs coneixement de l’anglès en el transcurs d’una conferència de premsa posterior al Consell d’Europa. Rajoy s’ha negat a respondre un periodista de la BBC. Quan aquest estava a mitja formulació d’una pregunta, Rajoy l’ha tallat i ha traspassat el torn de pregunta a un altre periodista.

No és la primera vegada que Rajoy queda en evidència davant de la premsa internacional per culpa del desconeixement d’altres idiomes. Vegeu aquest, l’endemà de l’estavellament de l’avió de Germanwings als Alps. El president de la Generalitat, Artur Mas; el francès, François Hollande; l’espanyol, Mariano Rajoy, i la cancellera, Angela Merkel, van visitar el lloc del sinistre. Tots ells van fer un recorregut per la zona on es va organitzar l’operatiu de rescat. I un dels gendarmes els va fer unes explicacions, que tots ells escoltaven amb molta atenció. Bé, tots tret de Rajoy, que semblava no estar al cas de les explicacions; si més no, pel que es veu en un vídeo de les notícies de Cuatro

O en aquesta reunió amb el primer ministre anglès, David Cameron. Rajoy va fer una barreja d’anglès i espanyol i va encunyar la frase ‘It,s very difficult todo esto’.

https://www.youtube.com/watch?v=c9mCNLWT_v8

 

Les notícies del dia

Els empresaris declaren al judici pel cas Palau. Dos empresaris han reconegut que el Palau de la Música els va pagar factures de CDC per indicació del partit polític. Durant el judici del cas Palau, els màxims responsables de dues empreses que van treballar per a CDC en campanyes electorals en matèria de publicitat i producció audiovisual, han explicat que el partit els va dir que no tenia diners per pagar-los i que ho faria el Palau. A continuació, i amb cert retard, el Palau els va anar pagant les factures, han assegurat.

El govern espanyol preveu ara l’estat d’excepció.  Segons El Periódico, el govern espanyol ha estudiat la possibilitat d’utilitzar l’article 116 de la Constitució espanyola, que fa referencia als estats s’alarma, excepció i setge, per frenar el procés independentista en el cas que l’aplicació de l’article 155, que permet la suspensió de les atribucions de l’autogovern, fos insuficient.  Així ho recull l’escrit d’al·legacions que l’executiu de Mariano Rajoy ha enviat a la Comissió de Venècia –que emet dictàmens sobre lleis dels estats membres– per justificar la legalitat de la reforma de la Llei Orgànica del TC que dota els magistrats de capacitat per sancionar i suspendre els càrrecs públics que incompleixin els seus dictàmens. L’escrit va més enllà de justificar la reforma i deixa clar que ho té tot preparat per impedir que se celebri el referèndum d’autodeterminació a Catalunya.

‘En el cas que hi hagués una forta reticència d’un o diversos governs regionals o locals per complir amb les sentències i les decisions del Tribunal Constitucional, desafiant obertament els poders d’execució del tribunal, posant en risc el sistema constitucional en el seu conjunt, es podrà aplicar l’article 155. Si la situació fos més greu, aleshores l’article 116 podria ser també aplicable’, diu el text.

Els carrers amb noms franquistes tornen a Alacant. L’Ajuntament d’Alacant ha començat a restituir avui les plaques franquistes que s’havien retirat dels carrers de la ciutat. La Plaça de la Igualtat ha recuperat el nom de Plaza de la División Azul. I ho ha fet contra la voluntat del consistori, que havia decidit aplicar la llei de la Memòria Històrica per retirar les plaques franquistes. Una resolució judicial va pronunciar-se favorablement a un recurs del PP que demanava la nul·litat de la decisió del govern municipal. Aquesta plaça no és l’única afectada per l’auto judicial. Fins a quaranta-cinc carrers i places més d’Alacant es tornaran a batejar amb el seu antic nom franquista.

Les recomanacions

Avui, us recomanem l’entrevista a Pilar Rahola que fa fet Andreu Barnils. Rahola acaba de publicar el llibre Rosa de cendra (Columna), que va guanyar el Premi Ramon Llull. Ens parla inevitablement de política, de com veu la salut del procés independentista i el judici del cas Palau.

També us recomanem l’article de Tina Vallès sobre el garrot vil ‘perdut’ amb què es va executar Salvador Puig Antich

Tampoc us podeu perdre l’entrevista a Oriol Esculies, director del Projecte Home. Analitzem amb ell el problema de les addiccions a les drogues i la repercussió social que té.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any