IMG_20160211_182226

La conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana ha inclòs els ajuntaments del Carxe, la zona de parla catalana situada en un extrem de la regió de Múrcia, en el pla d’ajudes per a promoure el català al territori. El director general de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano, es va reunir amb representants dels consistoris murcians de Favanella, Jumella i Iecla, dels quals depenen els nuclis de població d’El Carxe, així com amb el batlle d’El Pinòs, Lázaro Azorín Salar. A la reunió també hi van assistir representants de diversos col·lectius culturals del Vinalopó Mitjà. Trenzano els ha explicat que la decisió correspon a un informe d’experts designats pel Consell Europeu, que insta les administracions dels dos territoris a col·laborar per promocionar el català a la zona del Carxe.

Trenzano ha dit que aquest és un gest per complir les directrius europees que espera que pugui permetre de recuperar el català en aquesta zona. De fet, ja a l’anterior informe de la Carta Europea de les Llengües s’instava a introduir el català en els ensenyaments de primària en la zona del Carxe. Ha recordat que les mesures no només s’han de prendre a nivell autonòmic, sinó que l’informe del Consell Europeu també insta al govern central, qui de moment no ha fet cap moviment.

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)