Perles: Com es va penjar l’estelada a València, com evitar que les telefòniques ens cobrin més i Puyol defensa el masclisme de Figo

  • Us oferim un recull de vídeos i notícies destacats del dia

VilaWeb
Redacció
19.04.2016 - 21:50
Actualització: 19.04.2016 - 22:39

Bonus. No us perdeu l’especial Sant Jordi de VilaWeb: 300 novetats de llibres per a triar i remenar


1a perla. Carles Puyol justifica el masclisme de Figo. ‘Ja saps que normalment no parlo amb la premsa catalana, però amb tu faré una excepció perquè ets guapa’, va dir Luis Figo a una periodista catalana, Núria Casas, de 8TV, ahir. Aquestes declaracions han causat una onada d’indignació i de crítiques per catalanòfobia i masclisme. Així mateix, va sobtar la reacció de Carles Puyol que, assegut al costat de l’ex-futbolista portuguès, no va dir res i, fins i tot, va somriure. Després de la gala dels premis Laureus, a Berlín, Puyol va fer unes declaracions per al corresponsal de Catalunya Ràdio, Oriol Serra, sobre les paraules de Figo. En va dir que s’havien tret de context i que la pregunta que li havia fet la periodista no era oportuna. Ella li havia demanat si s’alegrava més de la victòria del Madrid o de la derrota del Barça en l’última jornada de lliga.

Heus ací les declaracions que va fer Figo:


2a perla. Movistar se suma a les altres telefòniques i totes cobraran les dades extres al mòbil. Com podeu evitar-ho?

Xatejar-per-whatsapp

Movistar ha anunciat que a partir del mes de maig cobraria l’ús de dades al mòbil, quan s’exhaurissin les megues contractades, en comptes de fer com fa ara, que simplement es redueix la velocitat de navegació.

Fins ara si teníem contractat un pla amb X megues d’internet, en el moment que superàvem aquesta xifra la companyia telefònica reduïa la velocitat dràsticament, però sense cobrar cap afegitó. Això canvia completament a partir del mes que ve: qualsevol usuari de Movistar (després parlarem de la resta d’empreses), si supera la quantitat de megues contractades a la tarifa de dades, continuarà navegant a la mateixa velocitat però l’operadora li cobrarà 1,5 cèntims per cada mega addicional fins un màxim d’una giga. Amb la qual cosa la factura pot arribar a créixer força, fins a quinze euros més el mes.

Per a evitar-ho cal fer una trucada al 223528 i demanar que l’import del crèdit addicional de dades sigui de 0 euros. Fent això, tot funcionarà com fins ara. És a dir, quan superem el límit establert navegarem més a poc a poc, però sense haver de pagar cap suplement.

Movistar també ofereix als clients la possibilitat de donar-se de baixa sense penalització, si ho fan abans del 18 de maig.


Vodafone ja aplica d’entrada aquesta política i cobra les dades suplementàries. Si hom supera el límit de dades d’internet contractades es facturen 2 euros per cada 200 megues, que es van renovant automàticament fins a arribar a un giga.

Per a desactivar aquesta opció cal entrar a la web de ‘Mi Vodafone’, a l’àrea de clients, i anul·lar aquesta opció a la pestanya ‘Mi Tarifa/Complementos’. (Més informació a la web de la companyia.)


Orange també té activat d’entrada el servei MésMegues i cobra un suplement si hom ultrapassa les megues contractades. Concretament, un euro per cada 100 megues.

Aquest servei es pot desactivar des de la web d’Orange o enviant un SMS al 1470 amb la paraula ‘BAJADA’ (Més informació a la web de la companyia.)


Parlem també cobra per les megues addicionals de consum, si se supera la xifra contractada. En aquest cas són 3,3 cèntims per mega. Si voleu que no us les cobrin i tenir la navegació addicional a una velocitat més baixa podeu demanar-ho, amb un cost d’un euro amb quaranta cèntims, des de la web de Parlem o telefonant al 668 668 668 (Més informació a la web de la companyia.)


Així mateix, Jazztel té activat per defecte el servei de navegació addicional, i cobra un euro per cada 100 megues de més.

Per a desactivar aquesta opció cal enviar un SMS al 1567 amb la paraula ‘DESACTIVA’. (Més informació a la web de la companyia.)


Yoigo també cobra d’entrada les megues que consumim de més. Per a desactivar aquesta opció cal telefonar al 622. (Més informació a la web de la companyia.)


Amb el canvi de política de Movistar, doncs, totes les companyies telefòniques abandonen el model anterior i comencen a augmentar els beneficis cobrant les megues addicionals. La raó és que han detectat que el negoci dels mòbils ja va més lligat a les dades d’internet que no pas a la veu.

FACUA ha denunciat aquest canvi de preus de Movistar davant la secretaria d’estat de Telecomunicacions espanyola, perquè vulnera el dret dels consumidors a rebre només els serveis que hagin contractat de manera expressa en el moment de donar-se d’alta.


3a perla. El batlle de Vilassar de Dalt confirma per carta a l’Audiència espanyola que no hi col·laborarà. El batlle de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs, ha lliurat avui als mossos d’esquadra una carta de resposta al requeriment d’informació sobre la presa de posició política del consistori arran de la moció de suport al 9-N. A l’escrit, adreçat al jutjat central d’instrucció núm. 2 de l’Audiència espanyola, Godàs comunica que es nega a col·laborar-hi perquè això atempta contra la llibertat d’expressió. També addueix que les mocions aprovades als plens municipals sempre són públiques i, doncs, el requeriment és un exercici de pressió més que no una investigació formal en curs. Accediu ací si voleu llegir la carta completa.


4a perla. Dos membres de ‘la seguretat de l’estat’ intenten comprar un activista barceloní com a confident. Dos individus identificats com a delegats de la ‘seguretat de l’estat’ han intentat captar l’activista barceloní Quim Gimeno com a confident perquè els passés informació dels moviments socials a Barcelona, en canvi de diners i de millores en la seva situació processal. N’informa la Directa en un reportatge que ha publicat avui. Gimeno fou detingut l’octubre de l’any passat pels mossos i acusat de ‘pertinença a organització criminal amb finalitats terroristes’ dins l’operació Pandora, dirigida per l’Audiència espanyola.

Gimeno va tenir unes quantes converses amb els dos homes, com ara les del 8 i l’11 d’abril, que la Directa va enregistrar en connivència amb ell:

Llegiu aquí la notícia completa.


5a perla. La crítica setmanal de ‘Nit i dia’: El silenci del revolts del Garraf. Quan ja ha interioritzat els fets i ha decidit que se suïcidarà, Fermí Cases visita la Ciutat de la Justícia per darrera vegada. Des del cotxe, el jutge observa la característica forma quadriculada de l’edifici que simbolitza tot allò a què ha consagrat la seva vida, però les línies rectes apareixen deformades i grotesques per culpa de la superfície reflectora on les mira. En Fermí sent que ha arribat l’hora de deixar de veure les coses a través d’un vidre que n’oculti la veritat, truca a la jutge Comas per dir-li que no l’esperi i enfila cap als revolts del Garraf. És una imatge simbòlica –excel·lentment resolta– de la doble naturalesa de què parla ‘Nit i dia’ i també representa les virtuts estilístiques que la sèrie exhibeix en els millors moments: la càmera mostrant la mirada nua d’un personatge i el plaer de l’espectador de lligar caps sense ni una dosi d’informació més que la necessària.

Continueu llegint la crítica a Núvol.


 

6a perla. Com es va penjar l’estelada a les Torres dels Serrans de València

Endavant ha fet públic aquest vídeo que ensenya com es va penjar l’estelada a les Torres dels Serrans de València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any