L’Embarrat, art contemporani emergent entre cultius de secà

  • El festival de Creació Contemporània de Tàrrega que enguany se centra en el concepte del pas del temps

VilaWeb
Redacció
26.05.2017 - 02:00

Aquest cap de setmana les naus modernistes de l’antiga fàbrica de Cal Trepat de Tàrrega s’omplen de propostes d’art contemporani de la mà de trenta-cinc artistes emergents. Es tracta de l’Embarrat, el festival de Creació Contemporània de l’Urgell que enguany se centra en el concepte del  pas del temps amb el lema ‘As slow as possible’. Aquesta idea impregna la totalitat d’obres que es poden veure a l’exposició col·lectiva anomenada ‘La Gran Màquina’, l’eix central del festival.

Aquest apartat mostra les propostes de trenta-cinc artistes novells provinents de tot el món. En tractar-se d’un festival pluridisciplinari, transversal i que busca l’exploració de nous llenguatges artístics, l’oferta és molt rica i variada. Així hi ha instal·lacions, fotografia de gran format, ‘performances’, videoart, poesia visual… tot de formats encarats en fer-nos reflexionar sobre el pas del temps i com prendre’s la visa amb més calma. A més el festival manté la visió pedagògica de l’art contemporani i, com cada any, programa un seguit de visites guiades.

Però l’Embarrat no és només l’exposició col·lectiva de la Gran Màquina sinó que es complementa amb altres propostes artístiques com ara tallers de dansa i col·loquis. La música també hi té un paper destacat a través de sessions de música electrònica i el concert inaugural, que anirà a càrrec del Col·lectiu Free’t. És un grup integrat per una quinzena d’artistes que desenvolupen el llenguatge del ‘soundpainting’, una llengua de signes que és contínuament perfeccionada per adaptar-se a les necessitats de comunicar.

Una de les novetats destacades d’aquest any és ‘Lo Petit Embarrat’, una proposta oberta a petits i grans però amb clara voluntat d’atreure públic familiar al festival que comptarà amb música i el menjar de ‘food trucks’. Gràcies als serveis educatius del Museu de Cal Trepat s’ha pogut conformar una proposta amb activitats participatives que segueixen el tema de l’exposició de ‘La gran Màquina’, ‘as slow as possible’. Imitant el respecte pel mateix creixement de la natura, les propostes podran créixer al seu ritme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any