L’arròs i el moviment ‘slow food’, protagonistes del Fòrum Gastronòmic de Girona

  • El fundador del moviment, Carlo Petrini, avui fa un col•loqui on explicarà el seu darrer projecte, l’’Aliança dels Xefs’

VilaWeb
Redacció
15.11.2015 - 02:00

Els germans Roca, Nandu Jubany, Jordi Cruz, Quim Casellas, Kiko Moya… Entre avui i dimarts el més destacat de la cuina del país passarà pel Fòrum Gastronòmic de Girona, que aquest any té com a producte destacat l’arròs. Al voltant d’aquest ingredient s’hi faran tota mena d’actes: conferències, demostracions de cuina, degustacions i, fins i tot, un concurs popular. Un altre dels elements destacats d’aquest esdeveniment, que és alhora un congrés i una fira, és el col·loqui que fa avui Carlo Petrini, creador del moviment ‘slow food‘.

L’arròs és un dels productes més consumits del món i a casa nostra sabem cuinar-lo d’una desena de maneres diferents. Per tal de conèixer a fons totes les possibilitats del producte, tindrà un espai propi dins la fira on diversos cuiners com ara Fina Puigdevall del restaurant Les Cols o Paco Pérez del restaurant Miramar hi faran demostracions de cuina. També hi haurà espai per les degustacions i les conferències, com ara la que els germans Torres faran avui sobre el purisme de l’arròs.

L’altra novetat destacada del fòrum d’enguany és la mirada que es fa al moviment ‘slow food’, que va néixer Itàlia als anys 80 per combatre el menjar ràpid i defensar el cultiu i el consum ecològic i sostenible. Fins a Girona s’hi desplaçarà Carlo Petrini, el carismàtic fundador d’aquest moviment internacional, que avui farà una conferència on presentarà el seu darrer projecte. ‘L’aliança dels xefs’ és una crida als cuiners del món perquè s’uneixin per fer una gastronomia el més propera possible als petits productors i a treballar amb els agricultors per preservar una agricultura de qualitat, neta i justa.

Però més enllà de les conferències i els tallers destinats a un públic especialitzat, el Fòrum Gastronòmic també té el vessant firal, on desenes d’empreses i restaurants difonen els seus productes entre el públic general. Aquest és l’apartat que creix més ràpidament del certamen i s’hi podrà trobar de tot relacionat amb el món de la gastronomia i la cuina: des de degustacions de plàncton marí a paelles veganes passant per tastos olfactius de cafè.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any