L’ANC promou dotze conferències sobre el procés català arreu del món

  • Les assemblees exteriors de l'entitat han organitzat actes i conferències per la 'Catalan week'

VilaWeb
Redacció
30.09.2021 - 21:19
Actualització: 30.09.2021 - 21:20

Les assemblees exteriors de l’ANC han preparat dotze conferències per explicar el procés català a la comunitat internacional en el marc de la Catalan week, que organitzen des de 2016. Per primera vegada les conferències no es fan al voltant de la Diada, sinó del Primer d’octubre, que enguany fa quatre anys. Se celebraran del 5 al 14 d’octubre.

 

Les primeres xerrades seran les de les assemblees exteriors dels Països Baixos, el País Basc i Mèxic. Als Països Baixos es farà un acte sobre les llengües minoritàries i el seu paper a Europa amb la participació de la cineasta Isona Passola, el periodista Michel Neumuller i el professor de lingüística Cor van der Meer. L’assemblea del País Basc co-organitza amb Som-hi (una organització basca de cultura catalana) la presentació del llibre Història del moviment independentista català amb l’autor i ex-coordinador d’ANC al País Basc, Fermí Rubiralta. L’ANC Mèxic organitzarà un acte en línia sobre els reptes actuals del moviment independentista català, amb representants de partits polítics i entitats catalanes i un acadèmic mexicà expert en relacions internacionals i la Unió Europea.

L’endemà, el 6 d’octubre, l’ANC d’Alemanya farà una videoconferència sobre qüestions internacionals i legals al cas català amb Nico Krisch, jurista especialitzat en drets humans, seguida del debat públic “Fake news i desinformació contra la dissidència política a la UE”, organitzat pel Comitè Internacional de l’Assemblea en el marc de la Conferència sobre el futur d’Europa de la Comissió Europea, amb el doctor en drets humans i periodista internacional Raphael Tsavkko Garcia i el sociolingüista i activista català Miquel Strubell.

L’ANC als estats bàltics ha organitzat un debat el 7 d’octubre en motiu del 30è aniversari de la seva independència. Hi participaran l’ex-diputat estonià i ex-líder del Partit Lliure Estonià, Artur Talvik; el periodista i escriptor letó i participant actiu a la Via Catalana, Otto Ozols; i Tomas Kavaliauskas, professor associat de la Universitat de Kaunas (Lituània) especialitzat en minories nacionals. El mateix dia l’ANC al País Basc farà un acte sobre els reptes de l’independentisme català amb l’ex-diputat de Podem al parlament Albano Dante Fachin; i l’ANC de Madrid farà una conferència contra l’experimentació i el maltractament animal.

També a Madrid, l’ANC farà un altre acte el 8 d’octubre, sobre la repressió espanyola contra els moviments d’autodeterminació de l’estat, com la il·legalització de partits polítics o la persecució d’organitzacions, com Izquierda Castellana i la Fundació Doris Benegas.

El 9 d’octubre, ANC Mèxic organitzarà un segon acte, centrat en el Debat Constituent, que impulsa el debat sobre la independència catalana i el futur estat català promovent un paper actiu de la societat civil, amb una de les seves impulsores, Gabriela Serra

La setmana següent encara es faran dos actes més. El primer, l’11 d’octubre, sobre l’impacte del cas català en els drets fonamentals de tots els europeus, organitzada per l’ANC de Luxemburg. Hi participaran David Wagner, membre del partit d’esquerres DeÍ Lenk, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i més ponents pendents de confirmar.

La Catalan week es clourà el 14 d’octubre amb una conferència en línia organitzada per l’ANC Brussel·les titulada “Repressió contra el moviment de base català: el cas de l’operació Judes contra activistes pacífics”, amb la participació d’activistes i advocats perseguits.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any