Isabel Bonig ha estat proclamada única candidata a la presidència del PP valencià (PPCV), segons que ha informat el partit a través d’una nota de premsa. El comitè organitzador del 14è congrés del PPCV va fer pública aquest dilluns la candidatura de Bonig, actual presidenta, que ha rebut 7.006 vots ( 94,7%). L’altre candidat, l’expresident de Noves Generacions del PPCV José Luis Bayo, va retirar la candidatura denunciant que el procés no oferia garanties. Bayo va presentar un escrit al jutjat número 11 de València demanant aturar el procediment com a mesura cautelar, petició que va ser desestimada pels magistrats.

Segons el sistema d’elecció aprovat per la Junta directiva del PP valencià, els precandidats han d’obtenir almenys el 10% dels vots i si un d’ells obté el 50% dels vots és proclamat de manera automàtica candidat únic. En el cas de Bonig, arribava amb un suport de 7.228 avals mentre que Bayo comptava amb 159.

El congrés del partit, que se celebrarà entre l’1 i el 2 d’abril, proclamarà Bonig com a presidenta del PP valencià. L’exconsellera de Territori amb el govern d’Alberto Fabra i exalcaldessa de la Vall d’Uixó (Plana Baixa) va ser designada el juliol del 2015 presidenta del partit en substitució de Fabra, actual senador territorial. Bonig també exerceix de síndica del PP a les Corts Valencianes.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]