La Ruta del Bacallà: menús, platets i tastets als restaurants de Barcelona

  • L’actor Bruno Oro ha rebut el Primer Premi ‘Bacallà Novell’

VilaWeb
Redacció
02.04.2016 - 02:00
Actualització: 04.04.2016 - 10:11

Sabeu qui talla el bacallà a Barcelona? La Ruta del Bacallà de Barcelona ens mostra alguns dels millors restaurants de la ciutat on cuinen l’autèntic bacallà Gadus Morhua i les bacallaneries on el tallen i el curen artesanalment.

Organitzada pel Gremi de Bacallaners de Catalunya i la marca de cervesa Inedit, la ruta d’enguany té trenta-quatre establiments culinaris i catorze bacallaneries que, fins al 17 d’abril, oferiran menús gastronòmics, platets i tastets per a mostrar les mil i una maneres de cuinar el bacallà, un dels productes gastronòmics més versàtils de la cuina catalana.


Els plats se serveixen maridats amb la cervesa Inedit, creada l’any 2008 per Ferran Adrià, l’equip de sommeliers d’elBulli i els mestres cervesers de Damm. Es pot tastar a tots els restaurants de la ruta. Segons els organitzadors, és una beguda molt apropiada per a maridar amb bacallà.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Galeta cruixent de bacallà amb una escuma de cervesa inedit. Al restaurant Pepa Tomate.
Timbal de pebrot escalivat amb bacallà confitat i cruixent d’all tendre. Al restaurant Celler de cal Pep.
Ceviche de bacallà a la catalana marinat amb cítrics mediterranis. Al restaurant La Bicicleta.
Daus de bacallà fumat amb tomàquet sec, avellanes i dàtils. Al restaurant Intrèpid.
Bacallà en tempura i poma verda. Al restaurant Le Bouchon.
Carpaccio de bacallà fumat amb tomàquet i pebrots del Piquillo. Al restaurant Suquet de l'Almirall.

Bruno Oro rep el seu pes en bacallà
Una de les novetats més destacades d’enguany ha estat el lliurament del primer premi ‘Bacallà Novell’, que té l’objectiu de convertir un personatge públic en un expert bacallaner cada any. El guanyador ha estat l’actor Bruno Oro, que ha rebut el seu pes en bacallà i ha estat premiat amb una classe magistral de tall artesanal impartida pels bacallaners David i Ricard Perelló, de Perelló 1898, i una classe de cuina d’Oswaldo Brito i Bernat Bermudo, els xefs del Mano Rota.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any