La política lingüística com a eina de cohesió a la Jornada de Sociolingüística d’Alcoi

  • Joaquim Bosch, Rubén Trenzano i Francesc Colomer són alguns dels ponents d’enguany

VilaWeb
Redacció
29.02.2016 - 22:00
Actualització: 01.03.2016 - 10:41

La Jornada de Sociolingüística d’Alcoi, una anàlisi a la situació social del valencià des de diferents perspectives, tindrà lloc aquests divendres i dissabte (4 i 5 de març). Enguany s’hi reflexionarà sobre la política lingüística de les administracions públiques i el seu paper com a factor de cohesió de la societat i el territori.

Rubén Trenzano -director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme- intervindrà el dissabte per explicar la nova política lingüística de la Generalitat Valenciana i Francesc Colomer -secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme-, tancarà l’acte amb la xerrada ‘El turisme com un dels sectors clau en el multilingüisme’. Enguany és la primera vegada en els darrers anys que hi participen representants de la Generalitat.

Joaquim Bosch, jutge titular de Montcada i portaveu de Jutges per a la Democràcia, estrenarà l’acte amb la xerrada ‘El valencià en l’àmbit de la Justícia i la situació actual dels drets lingüístics’. També intervindrà Miquel Àngel Pradilla, un dels sociolingüistes actuals més prolífics per fer un col·loqui sobre la planificació lingüística. Per altra banda, Mar Iglesias, periodista i professora de la Universitat d’Alacant; Adolf Beltran, excap de secció d’El País i ara periodista de eldiario.es, i Rafael Xambó, escriptor, músic i sociòleg, participaran en un debat sobre la renovació de l’espai comunicatiu valencià.

A banda de les xerrades, també hi haurà altres activitats paral·leles, com ara la ruta pel Cementeri de Sant Antoni Abat d’Alcoi o un sopar i cafè amb Eugeni Alemany, filòleg i presentador de programes de televisió com ‘Caiga quien caiga’ o ‘Trau la llengua’.

Inscripcions fins dimecres 2 de març

El termini d’inscripció de l’acte està obert fins aquest dimecres 2 de març. El preu oscil·la entre 10 i 25 euros i inclou la matrícula, documentació, sopar, espectacle, dinar, visita cultural i certificat d’assistència. La inscripció es pot fer en línia a través d’aquest enllaç.

Aquí trobareu la programació completa de la Jornada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any