La Generalitat impulsarà intercanvis amb Finlàndia per a formació del professorat

  • La Generalitat iniciarà una línia de col·laboració amb institucions educatives finlandeses per a impulsar intercanvis en matèria de formació del professorat amb la finalitat de que el nou model educatiu en el qual treballa el Consell, centrat en "l'equitat" i "l'excel·lència", arreplegue les experiències d'este país.

VilaWeb
Redacció
03.05.2017 - 18:06

VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)

La Generalitat iniciarà una línia de col·laboració amb institucions educatives finlandeses per a impulsar intercanvis en matèria de formació del professorat amb la finalitat de que el nou model educatiu en el qual treballa el Consell, centrat en “l’equitat” i “l’excel·lència”, arreplegue les experiències d’este país.

Així ho han afirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, després de mantindre una reunió de treball amb la ministra d’Educació de Finlàndia, Sanni Grahn-Laasonen, una trobada emmarcada en les activitats programades per a la segona jornada del viatge institucional a este país nòrdic.

L’objectiu de la mesura anunciada és que la comunitat docent valenciana puga beneficiar-se de l’experiència del sistema educatiu finlandés, que el President ha qualificat de “model d’èxit”, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

Puig ha defès les línies estratègiques que el Consell, a través de Conselleria d’Educació, està adoptant per a avançar cap a un nou model educatiu que, segons ha remarcat, “té molt a veure amb les arrels del model finlandés”.

Ha incidit en la importància d’aprofitar l’experiència d’este país en matèria educativa per a desenvolupar un model educatiu que sorgisca “des d’una visió col·laborativa de tota la comunitat educativa” i que aprofundisca en la relació entre “igualtat i qualitat”. “Volem que la Comunitat siga una comunitat educadora, ho hem dit des de l’inici”, ha asseverat Puig.

El segon dia del viatge institucional a Finlàndia ha estat dedicat per complet a l’àmbit educatiu, un dels “eixos centrals” que motivaven la visita a este país. A més de reunir-se amb la ministra d’Educació de Finlàndia, Puig i Marzà han participat en la jornada ‘El sistema educatiu finlandés: factors d’èxit, desafiaments actuals’ i posteriorment han mantingut una trobada amb experts del govern finlandés per a analitzar l’exportació educativa del model de Finlàndia.

Vicent Marzá ha destacat que els intercanvis en matèria de formació de la comunitat docent busquen actuar i reflexionar de forma conjunta sobre dos espais: el professorat que ja es troba dins del sistema educatiu, d’una banda, i el professorat que encara no ha accedit a este, per un altre.

També ha apuntat que existixen altres qüestions sobre les quals el Govern valencià vol treballar conjuntament amb Finlàndia, més enllà d’estos intercanvis, i ha avançat que s’abordaran durant la visita a la Universitat d’Hèlsinki programada per a este dijous.

Així mateix, el conseller ha posat l’accent en la importància d’establir contactes amb les institucions locals, com és l’Ajuntament d’Hèlsinki, amb el qual la delegació valenciana ja s’ha reunit, per a emprendre treballs conjunts. “A Finlàndia les competències s’exercixen a nivell local, i per tant és amb els governs locals amb els quals haurem d’arribar a acords més concrets”, ha explicat.

ACTIVITATS PER A la TERCERA JORNADA

El programa d’activitats de la delegació valenciana a Finlàndia finalitza este dijous amb una trobada en l’Oficina Espanyola de Turisme d’Hèlsinki, en la qual s’abordarà la relació del sector turístic de la Comunitat amb el país nòrdic des de la perspectiva dels operadors turístics, el sector aeri i la premsa especialitzada.

Finalment, el president de la Generalitat i el seu equip visitaran la Universitat d’Hèlsinki abans emprendre el retorn a València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any