La cuina de la Neus: Timbal de bacallà amb tres textures de tomàquet

  • Neus Cuscó ens proposa un plat molt estiuenc

VilaWeb
Neus Cuscó
30.07.2016 - 02:00

Ingredients:
(per a quatre persones)
500 g de bacallà remullat i esqueixat
9 tomàquets de pera
1 ceba tendra
250 g mongetes del ganxet o de Santa Pau cuites
oli d’oliva verge
vinagre de Mòdena

Per decorar:
pebrot verd a trossets petits
olivada
crema de vinagre de Mòdena
creixems
4 espàrrecs petits
sal i sucre

Elaboració:

Posarem el bacallà amb un raig d’oli d’oliva una bona estona.

Partirem dos tomàquets per la meitat i els amanirem amb sal, oli i sucre. Els posarem en una safata al forn una hora a 100°. Els reservarem.

Pelarem tres tomàquets a quadrets molt petits. Els amanirem amb sal i oli. Els reservarem.

La resta de tomàquets els ratllarem i els amanires amb sal i oli. Els reservarem.

Tallarem la ceba a quadrets ben petits, amb oli, sal i un rajolí de vinagre. La reservarem.

Una mica abans de servir, muntarem els plats:

Al mig de cada plat posarem l’anella metàl·lica per emplatar. Al fons de l’anella una mica de bacallà i a sobre els dauets de tomàquet. Després, la ceba tendra, i al final, les mongetes cuites. A dalt de tot tornarem a posar bacallà.

Per decorar, posarem a cada plat mig tomàquet confitat, una mica de pebrot verd talladet i un espàrrec tallat per la meitat. Al costat, creixems amb una mica d’olivada i uns fils de crema de vinagre de Mòdena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any