La Cuina de la Neus: Pica-pica per a la revetlla de Sant Joan

  • Celebrem el solstici d’estiu

VilaWeb
Redacció
21.06.2016 - 22:00

Una taula ben parada, amb un pica-pica variat de gustos, sabors i colors, per començar el sopar de la revetlla:

Amanida variada de rúcula i creixem
Hi posarem tomàquets xerri oberts per la meitat. També afegirem pinyons fregidets i una vinagreta feta  d’oli d’oliva, vinagre de Mòdena, sal i una cullerada de mel.

Espàrrecs amb maonesa
Com fem la maonesa? En el vas del túrmix hi posem una molla de pa amb vinagre, un ou sencer, oli d’oliva abundant, que sigui bo, i ho passem tot pel túrmix, fent que entri l’aire en batre. D’aquesta manera no es talla mai la maonesa.

Rotllets de salmó
De cada llesca de salmó fumat en fem dues. Les untem amb una mica de formatge de fines herbes i les emboliquem com un caneló. Decorem la safata amb cebetes amb vinagre i un parell d’ous durs ratllats.

Cullereta de foie amb figa confitada
A sobre una cullera hi posem un quadradet de foie, mitja figa confitada petita i ho adornarem amb uns «gargots» de crema de vinagre de Módena.

Pebrots del piquillo amb all
En una cassoleta hi posarem oli d’oliva i uns quants grans d’all filetejats. Els sofregim i quan estiguin daurats hi afegirem els pebrots i una mica de sal. Tomba i tomba. I ja els podrem servir.

Podem acabar de completar el pica-pica amb: olives farcides, fuet, pernil serrà i patates xips.

pica-pica 22

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any