Ingredients:
1 paquet de pasta brisa o de full rodona
10 micacos (nespres)
50 g sucre roig
1 ou
75 g sucre blanc
150 g nata per muntar

Elaboració:
Posem la pasta brisa en un motlle rodó. La punxem amb una forquilla per tot arreu. Hi posem melmelada de micaco* per sobre.
Tallem els micacos per la meitat. Els traiem el pinyol. Els arruixem amb unes gotes de llimona perquè no s’oxidin. Col·loquem les meitats dels micacos a sobre la melmelada i els espolsem amb sucre roig.
Col·loquem el pastís al forn a 180°, de 35 a 40 minuts. Al cap de 20 minuts, hi afegim una crema (batent l’ou, el sucre i la nata) per entremig de la fruita. Tornem a posar el pastís al forn de 15 a 20 minuts més. Quan sigui cuit, podem pintar els micacos amb una mica de la mateixa melmelada.

*Per fer la melmelada de micaco:
Com que el micaco és una fruita amb aigua, la barregem amb poma Golden.
Per un 1 kg net de micacos hi posem 2 pomes Golden, 1 kg de sucre, el suc de mitja llimona, un gotet d’aigua i mitja canyeta de vainilla. Ho posem tot al foc i ho fem bullir una mitja hora, fins que quedi espès. Traiem la vainilla i passem la melmelada per la batedora fins que quedi ben fina. Després, la melmelada ja es pot envasar i bullir al bany maria vint minuts per conservar-la.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]