La cuina de la Neus: panellets

  • Cinc classes de panellets amb base de massapà i de coco

VilaWeb
Neus Cuscó
27.10.2017 - 22:00

Ingredients:
(per a uns setanta panellets)
400 g ametlla mòlta
400 g sucre de llustre
150 g patates
Ratlladura de llimona
Una cullerada de sucre de vainilla

Guarnició:
100 g pinyons
100 g ametlles crues picades
100 r coco ratllat
una cullerada de nescafè
2 ous
Maizena

Elaboració:
Bullim les patates amb pell. Les aixafem. Barregem la patata amb l’ametlla mòlta i el sucre. Ho treballem. Ratllem la pell de la llimona i el sucre de vainilla. Continuem treballant la pasta fins que sigui uniforme. La deixem reposar vint-i-quatre hores a la nevera. Ja tenim el massapà fet.

Dividim el massapà en quatre parts iguals i procedim a fer els panellets de diferents gustos:

Pinyons: fem boles de massapà, les passem per Maizena i per clara d’ou batuda. Enganxem els pinyons a les boles i les pintem amb rovell d’ou.

Ametlla: formem petits cilindres de massapà i hi passem Maizena i clara d’ou batuda. Els cobrim amb ametlles picades i les pintem amb el rovell d’ou.

Coco: barregem el massapà amb la meitat del coco. Formem petites piràmides, que arrebossarem amb coco ratllat.

Cafè: barregem el massapà amb una cullerada de nescafè i fem les boles.

Untem una plata de forn amb una mica de mantega i farina i coem els panellets al forn, preescalfat a 200 graus, de 12 a 15 minuts.

També us oferim la recepta d’uns panellets que no tenen com a base el massapà, sinó que la base és el coco:

Panellets banyats amb xocolata

Ingredients:
100 g de coco ratllat
100 g de sucre
1 llimona
150 g d’aigua mineral
200 g xocolata de cobertura
1 boleta de mantega

Elaboració:
Posem l’aigua al foc amb el sucre i una mica de ratlladura de llimona. Remenem a foc baix fins que el sucre es dissolgui. Quan l’aigua comenci a bullir, la retirem del foc i hi afegim el coco. No deixem de remenar. Ho deixem refredar una mica. I fem boletes de la mida d’un bombó. Guardem unes hores les boletes a la nevera.

Mentrestant, posem la xocolata i la mantega en un bol. La desfem al microones anant en compte, un minut, remenat i si convé tornant a desfer-la. Quan la xocolata ja és desfeta, banyarem les boletes de coco i les deixarem refredar a la nevera. Abans que es refredin del tot podem guarnir les boles amb encenalls de xocolata o anissos petits de colors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any