La cuina de la Neus: orada a la sal

  • És la millor època per a fer aquest plat

VilaWeb
Neus Cuscó
18.11.2017 - 22:00

Ingredients:
(per a quatre persones)
—Una orada d’un quilo i un quart
—Un quilo i un quart de sal gruixuda (especial per al forn)
—Una llimona
—Una fulla de llorer
—Mig quilo de patates petites
—Dues olives negres

Elaboració:
Netegem l’orada, retirant-ne els budells però sense escatar-la. Dins el peix, amb cura, hi posem la fulla de llorer i un bon raig de suc de llimona. Amb paper d’alumini en tapem el cap i la cua (per presentar-la sencera).

Seguidament, posem la meitat de la sal humitejada en una safata de forn, hi col·loquem l’orada a sobre i la cobrim amb la resta de sal. Premem la sal com si enguixéssim el peix.

Posem la safata al forn, preescalfat a 200 graus, mitja hora o tres quarts, fins que la sal s’obri. Esperem una miqueta a treure la sal, fins que es refredi, perquè aleshores la sal surt sencera i arrossega la pell. Ho fem amb un cop de mà de morter.

Servim l’orada sencera amb una oliva negra a cada ull. Al voltant hi posem unes patates petites senceres fetes al vapor.

Acompanyem el plat amb una maionesa amb ceba tendra picada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any