La cuina de la Neus: Mosaic de primavera

  • Un plat vistós, sa, ric i fresc per celebrar l’entrada de la nova estació

VilaWeb
Neus Cuscó
25.03.2017 - 22:00
Actualització: 26.03.2017 - 10:05

Ingredients:
(per a quatre persones)
100 g de quinoa
200 g de pèsols
200 g faves
4 pastanagues
8 brots de coliflor
16 espàrrecs verds
mig paquet de créixens
quatre tomàquets vermells grossos i forts
200 g formatge de cabra fresc
4 cullerades d’olivada
8 raves tallats en forma de flor
flors comestibles del temps: caputxina, begònia, tulbaghia.
oli, crema de vinagre de Mòdena i sal

Elaboració:
Esbandim la quinoa i la fem bullir amb aigua i sal un quart d’hora. La reservem.
Bullim per separat els pèsols, les faves, les pastanagues i la coliflor.
Els espàrrecs els bullim sencers i lligats, tot i que haurem tallat la part blanca de sota.
Els tomàquets els tallem per dalt i els buidem. Els salem i els posem de cap per avall una estona, perquè treguin l’aigua. Després els omplim amb una mica de formatge de cabra. Després hi posem una bona cullerada d’olivada (que farem amb olives d’Aragó, els hi traiem els ossos i les passem pel túrmix, amb una mica d’oli fins que quedi una pasta ben fi). Acabem de farcir el tomàquet amb una altra capa de formatge de cabra.

Per emplatar:
En cada plat posarem un tomàquet de cap per avall i obert per la meitat. Posarem dos flams de quinoa. Col·locarem els espàrrecs, els pèsols, les faves, les pastanagues i la coliflor. Després els raves i els créixens. Finalment hi podem afegir les flors comestibles per donar encara més color i alegria al plat. Amanim les verdures amb sal, oli i crema de vinagre de Mòdena (que es fa posant el vinagre al foc i deixant que s’espesseixi).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any