Ingredients:
(per a 4 persones)
8 rodanxes gruixudes de lluç
16 cloïsses
8 espàrrecs
2 grans d’all picats i julivert també picat
2 ous durs
1 gotet de vi blanc
1/4 l de fumet*
70 g de farina
sal i pebre negre
oli d’oliva

Elaboració:
Posem oli d’oliva en una cassola. Sofregim els alls ben picats i tot seguit hi posem la farina. La rossegem. Després afegim la copeta de vi blanc i el fumet. Remenem tota l’estona perquè la salsa quedi espessa i sense grumolls. Afegim el lluç, el julivert ben picat i el pebre. Ho fem coure uns minuts, entre tres o quatre minuts depenent del gruix del lluç. Tombem el peix i sacsegem la cassola, perquè la salsa agafi cos. Afegim les cloïses, que les haurem posat amb aigua i sal una bona estona perquè perdin la sorreta, i tapem la cassola perquè s’obrin. Després hi posem els espàrrecs i l’ou dur obert per la meitat. Corregim de sal i ja podem sevir.

En aquest plat també hi queden bé els pèsols. Els haurem bullit a part i els afegim a última hora.

*Pel fumet: farem bullir durant vint minuts mig litre d’aigua amb el cap i l’espina, una ceba, un tomàquet, un gra d’all i una fulla de llorer, sal i julivert.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]