La cuina de la Neus: fideuà

VilaWeb
Neus Cuscó
03.06.2017 - 22:00

Ingredients:
Per fer el fumet:
un cap de rap, un cap de lluç, congre, peix de roca (el que tingueu)
8 alls
4 tomàquets
1 fulleta de llorer
oli i sal

Per la fideuà:
400 g fideus núm. 2
oli i sal
1 sípia mitjaneta amb la melsa
250 g gabetes
mig quilo de musclos
16 cloïsses
pebre negre
Per adornar es poden posar escamerlans

Elaboració:

Per fer el fumet, agafem una olla amb oli d’oliva i hi sofregim vuit grans d’all. Després sofregim els tomàquets tallats a trossos. Afegim el peix i una fulleta de llorer. Un cop sofregit hi posem un gotet de vi blanc. Després un litre i mig d’aigua i salem. Deixem bullir el fumet mitja hora. Colem el líquid i ja el tindrem a punt.

En una cassola de fang o de ferro hi posem l’oli i la sípia a trossets. Passem les gambes per la cassola, les retirem i les pelem (les closques es podem afegir al fumet si s’està fent).

Amb la sípia a dintre i que ja sigui tova, sofregim els fideus. Després hi tirem el fumet ben calent.

Els fideus han de bullir uns deu minuts (consultar el paquet de fideus).

Les cloïsses i els musclos s’obren a part. Els musclos es treuen de les cloques.

Quan la fideuà estigui gairebé a punt, col·loquem les gambetes, els musclos i les cloïsses per sobre. Deixem reposar cinc minuts la fideuà abans de servir.

Farem un allioli, que servirem a part.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any