Ingredients:

Per a la base de la coca:
1/2 kg de farina
30 g llevat de forner
1 gotet d’aigua
8 cullerades d’oli
2 cullerades de llet
sal

Per fer la coca de ceba:
4 cebes grosses de Figueres
oli, sal
6 sardines

Per a la coca de carabassó:
2 carabassons
oli, sal
unes tires de pebrot escalivat
6 salsitxes
(també es pot fer amb una base de samfaina)

Elaboració:
Comencem fent la pasta: desfem el llevat amb les dues cullerades de llet. En un bol gran posem la farina, la sal, l’aigua i anem treballant la pasta, fins que s’estiri i no es trenqui. Fem una bola, la tapem i la deixem reposar en un racó de la cuina un parell d’hores. Després hi afegim l’oli i la continuem pastant i la deixem reposar mitja hora més, també tapada.

D’aquesta pasta en surten dues coques. Així doncs, la partim per la meitat i les estenem a sobre d’una plata que pugui anar al forn, amb paper vegetal a sota.

Mentrestant, tenim la ceba tallada amb una mica de sal, que així deixa anar l’aigua. També tenim tallat el carabassó amb sal, perquè tregui l’aigua.

Fregim les sardines i també les salsitxes i les reservem.

Coca de recapte de ceba amb sardines.

A sobre d’una coca hi posem la ceba ben escorreguda. A l’altra coca hi posem el carabassó. Per sobre les coques hi tirarem un raig d’oli.

Posem les coques al forn, ben fort, a 210°, de 25 a 30 minuts.

Traiem les coques del forn i les acabem de guarnir. A la de ceba hi afegim les sardines. A la de carabassó hi posem les salsitxes i uns trossets de pebrot escalivat.

Aquestes coques es poden fer amb verdura de tota mena, del temps i altres complements: amb samfaina, amb bacó, tonyina de llauna, xampinyons, pernil dolç… I, és clar, allò que tenim a casa i a la nevera.

Coca de recapte de carabassó amb salsitxes.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]