La cuina de la Neus: Copa de crema de taronja

  • Ara que arriba Sant Josep, us oferim una manera diferent de menjar la crema

VilaWeb
Neus Cuscó
12.03.2017 - 02:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
4 taronges grosses
150 g de sucre
3 rovells d’ou
2 cullerades de Maizena
mig canó de vainilla
1 copeta de Cointreau (opcional)

Elaboració:
Tallem per dalt les taronges. Amb un ganivet marquem tota la polpa i amb una cullereta la buidem. Guardem la part de la pell de la taronja sencera, ens servirà de contenidor. Posem la polpa en un colador, la premem i en traiem el suc. El guardem. Han de sortir uns 400 decilitres de suc. Si ens en falta, espremem un parell de taronges més.
Barregem els rovells d’ou amb el sucre dins d’un bol, fins que blanquegi. Afegim la Maizena, la polpa de la vainilla i el suc de les taronges. Ho posem al foc i remenem sense parar fins que arrenqui el bull. Traiem la crema del foc i continuem remenant fins que quedi ben fina. Tot seguit, podem afegir-hi una mica de Cointreau (si agrada). Deixem refredar la crema.
Farcim les taronges amb la crema. En el moment de servir la copa es pot guarnir amb una mica de nata per sobre.
Les clares sobrants es poden aprofitar per fer els pastissets de coco, si us agraden. Aquí en teniu la recepta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any