La CE presenta el Cos Europeu de Solidaritat

  • L’objectiu és que 100.000 joves de fins a 30 anys facin pràctiques o treballin entre dos i 12 mesos en projectes socials i humanitaris

ACN
07.12.2016 - 22:00

La Comissió Europea ha presentat el Cos Europeu de Solidaritat, un programa per fomentar la participació dels joves en projectes de caire social i humanitari. La iniciativa és similar a la proposta que la pròpia institució va presentar el 2012, el Cos Voluntari Europeu d’Ajut Humanitari, que se centrava, principalment, en atendre necessitats fora de la UE. La iniciativa actual permetrà als joves d’entre 17 i 30 anys participar com a voluntaris en diversos projectes, principalment dins de la Unió Europea. Com en la primera proposta, l’objectiu de la CE és mobilitzar 100.000 joves fins el 2020, tot i que, s’afegeix l’opció d’aconseguir una feina en el sector i no només un voluntariat.

Com a part del Cos Europeu de Solidaritat, els joves podran implicar-se en un ampli ventall d’activitats com ara educació, salut, integració social, assistència en el subministrament d’aliments, construcció d’allotjaments i refugis, recepció, suport i integració d’immigrants i refugiats, protecció mediambiental o prevenció de desastres naturals. El període de realització d’aquestes estades pot ser de 2 a 12 mesos. Els joves participaran en projectes impulsats per ONGs, que s’hauran inscrit prèviament al registre del Cos Europeu de Solidaritat.

La comissària d’Afers Socials, Marianne Thyssen ha remarcat durant la presentació del programa que és una bona oportunitat perquè els joves puguin ‘expressar el seu sentiment de solidaritat’ a través dels ‘reptes socials’ que hi ha actualment. Segons Thyssen, aquestes activitats permetran als joves ‘adquirir una sèrie d’habilitats’ que poden ser ‘molt positives’ per futures oportunitats laborals. També ha afegit que esperen que fins l’any 2020 ‘hi hagi més de 100.000 persones apuntades al cos’.

Paral·lelament, la CE ha presentat un paquet de mesures per tal de millorar les oportunitats laborals dels joves europeus, a través de la consolidació del Pla de Garantia Juvenil, així com la presentació d’un nou programa de mobilitat ‘Erasmus Pro’, una activitat que permetrà la formació professional de llarga durada a l’estranger.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any