La col·lecció Bernat Metge comença una nova etapa amb el mateix rigor, en cerca d’un públic més ampli

  • La col·lecció celebra noranta-cinc anys amb un canvi de direcció i nous objectius per a continuar essent referència mundial entre les col·leccions de clàssics grecs i llatins

VilaWeb
Redacció
22.03.2017 - 22:00
Actualització: 23.03.2017 - 07:10

El grup SOM relleva l’Institut Cambó en la direcció de la Col·lecció Bernat Metge, un dels projectes més importants de la cultura catalana. És un pas més en l’objectiu de SOM per a consolidar un projecte cultural de gran abast que destaqui la feina de les generacions pretèrites. Fa sis mesos, el grup va fitxar Joan Carles Girbés com a director editorial d’Ara Llibres i ara ha rebut el suport de la Fundació La Caixa. Girbés guiarà aquesta nova etapa de la Col·lecció Bernat Metge, juntament amb l’editor d’aquesta entitat, Raül Garrigasait.

Durant la nova etapa s’haurà de reforçar el pla de publicacions per a començar o completar la traducció d’obres fonamentals de la cultura grega i llatina que encara no són al catàleg de la Bernat Metge. Hom també vol començar a definir els actes de celebració del centenari de la Bernat Metge de l’any 2022. Així mateix, se cercaran noves fórmules de difusió que garanteixin que la col·lecció arriba a un públic més ampli i s’intentarà ampliar la base de subscriptors i fer les obres més accessibles als lectors.

Ahir es va fer l’acte de presentació i celebració del 95è aniversari de la col·lecció, al CaixaFòrum de Barcelona. Hi va assistir el vice-president de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras; el conseller de Cultura, Santi Vila; el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró; el president de SOM, Oriol Soler; i el director editorial d’Ara Llibres, Joan Carles Girbés. Joan Francesc Mira, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes del 2004, hi va pronunciar una conferència.

La Col·lecció Bernat Metge és formada per 417 volums en edició bilingüe grec-català o llatí-català, i representa una contribució fonamental a la cultura humanística del país. És reconeguda com una referència mundial entre les col·leccions de clàssics grecs i llatins.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any