Josep Maria Martín Sauri, Gran Premi de la 35a edició del Saló del Còmic

  • ‘Fantasy West’, de Carlos Díaz i Jacobo Márquez, s’ha endut el premi per votació popular a la millor obra publicada a Espanya el 2016

VilaWeb
Redacció
31.03.2017 - 21:09
Actualització: 01.04.2017 - 09:59

ACN Barcelona.-El lliurament dels premis del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que ha tingut lloc aquest divendres 31 de març, ha reconegut la trajectòria del dibuixant Josep Maria Martín Saurí. Les votacions dels professionals han atorgat el Gran Premi del Saló a l’artista català, que va néixer a Barcelona i ha publicat arreu d’Europa i als Estats Units. D’altra banda, Jaime Martín ha estat guardonat amb el premi a Millor Obra d’Autor/a Espanyol per ‘Jamás tendré 20 años’. Gabriel Hernández Walta i Tom King han rebut el premi a Millor Obra Estrangera publicada a Espanya per ‘La Visión’. Paranoidland s’ha endut el premi a Millor Fanzine. I Javi Rey ha estat distingit amb el premi a Millor Autor/Autora Espanyol Revelació.

Pel què fa al premi per votació popular a la Millor Obra publicada a Espanya el 2016, l’obra guanyadora és ‘Fantasy West’, de Carlos Díaz Correia i Jacobo Márquez, un còmic que els seus autors han aconseguit autoeditar gràcies a un crowdfunding.El Gran Premi del Saló i el premi a la Millor Obra d’Autor Espanyol estan dotats amb 10.000 euros cadascun, mentre que el premi al Millor Fanzine és de 1.500 euros. El Premi a l’Autor Revelació és de 3.000 euros. Les categories a la Millor Obra d’Autor Estranger i el premi a la Millor Obra per Votació Popular no tenen dotació econòmica.La trajectòria de Josep Maria Martín SauriEl guanyador del Gran Premi de la 35ena edició del Saló del Còmic va néixer a Barcelona el 1949. La seva trajectòria va agafar embranzida a partir del 1973, quan va dibuixar una historieta de vuit pàgines per a la revista ‘Pulgarcito’, de l’Editorial Bruguera. A partir del 1975 va començar a treballar amb editorials estrangeres, dibuixant primer històries romàntiques i més endavant de terror. Durant els anys 80 va col·laborar amb la revista ‘Interviú’ i va il·lustrar per a Bruguera les biografies d’Alexandre el Gran i Shakespeare. En aquesta dècada també va conduir l’activitat professional cap als dibuixos animats, sense deixar de publicar tant a Espanya com a Europa i els Estats Units. A partir del 1994 va començar a col·laborar amb Enrique Sánchez Abulí, publicant ‘La mariposa y la llama’, amb ACME a Itàlia i amb RBA a Espanya. Ambdós van seguir treballant plegats per a editorials italianes i franceses. A finals de la dècada dels noranta va començar a treballar més amb productores de cinema i televisió, també en spots publicitaris i en dibuixos animats. El 2007 l’editorial Norma va reeditar un dels seus àlbums emblemàtics, ‘La Odisea’, amb guió de Francisco Pérez Navarro.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any