Grífols tanca l’emissió de bons sènior de 2.000 milions d’euros per a finançar la inversió a Biotest

  • Els responsables de la farmacèutica es mostren molt satisfets de la resposta dels inversors

VilaWeb
ACN
05.10.2021 - 18:37

Grífols ha tancat la seva emissió de bons sènior no garantits per a finançar la inversió a l’alemanya Biotest en dos mil milions d’euros. L’emissió de bons va començar el 27 de setembre i, segons explica la multinacional catalana, s’ha tancat en un “temps rècord” per la “bona acceptació que ha tingut entre els inversors financers”. Grífols indica que l’emissió demostra “la confiança del mercat en el model de negoci” de l’empresa i que l’adquisició de la companyia alemanya s’interpreta com una “oportunitat única i transformacional”. L’emissió de bons s’ha dividit en dos trams: un de mil quatre-cents milions d’euros amb un cupó del 3,875%, i un altre en dòlars equivalent a sis-cents milions d’euros i cupó del 4,75%. Tots dos tenen un venciment a set anys, fins a l’octubre del 2028.

Els fons obtinguts amb aquests bons es faran servir per finançar la compra per mil cent milions d’euros de la totalitat del capital de Tiancheng Pharmaceutical Holdings AG, propietària del 89,88% de les accions ordinàries i l’1,08% de les preferents de Biotest. A més, també es destinaran a finançar l’OPA per la resta d’accions de la companyia alemanya. Biotest és una multinacional que cotitza a Frankfurt, especialitzada en solucions innovadores d’hematologia i immunologia clínica. Té la seu a Dreieich (Alemanya) i desenvolupa, produeix i comercialitza medicaments biològics amb aplicacions en hematologia, immunologia clínica i cuidats intensius.

Biotest dóna feina a 1.928 persones a tot el món, i té dotze productes diferents que es venen en més de noranta països. Té una capacitat de fraccionament de fins a 1,5 milions de litres de plasma l’any, que preveu duplicar, i compta amb vint-i-sis centres de plasma a Alemanya, República Txeca i Hongria.

L’any 2020, la companyia va tenir uns ingressos de 484 milions d’euros i un EBITDA ajustat de 108 milions. Un cop completada l’adquisició, Grífols confia que els ingressos combinats se situïn per sobre dels set mil milions d’euros i l’EBIDTDA superi els dos mil milions, amb un marge per sobre del 30%. Amb això, Grífols preveu que el ràtio de planquejament del grup es redueixi ràpidament i se situï per sota del 3,5x l’any 2024. De fet, Grífols manté el compromís de reduir l’endeutament, i no preveu fer cap operació corporativa significativa ni pagar dividends fins que la ràtio se situï per sota del 4x.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any