Gemma Tarafa: ‘Volem reduir els nivells de contaminants atmosfèrics a la ciutat’

  • Parlem amb Gemma Tarafa sobre els reptes i les actuacions estratègiques en matèria de salut ambiental que es recullen al Pla de Salut de Barcelona 2016-2020.

VilaWeb
Fundació Roger Torné (Yolanda Cervera)
07.01.2017 - 09:00
Actualització: 09.01.2017 - 07:16

La contaminació de l’aire associada al trànsit de les ciutats té un impacte directe en la salut infantil. Nombrosos estudis, com el desenvolupat recentment pels investigadors del CREAL, assenyalen una relació entre el fet que els escolars estiguin exposats a la pol·lució procedent dels vehicles que circulen al voltant de les escoles i la reducció del seu desenvolupament cognitiu.

D’acord amb l’evidència que existeix un efecte neurotòxic causat pel trànsit rodat, hem volgut conèixer quines mesures es contemplen, dins del nou Pla de Salut de Barcelona 2016-2020, per tal de frenar aquesta problemàtica, la qual adquireix una dimensió cada vegada més gran. Parlem amb Gemma Tarafa. Comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, sobre els reptes i les actuacions estratègiques en matèria de salut ambiental que recull el pla elaborat pel Consorci Sanitari de Barcelona (CSB) en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).

Una de les actuacions estratègiques que s’inclouen aquest any dins del Pla de Salut de Barcelona passa per reforçar les accions dirigides a millorar la salut ambiental. Quins reptes es persegueixen amb aquesta nova línia d’actuació?

Contemplem diferents reptes, entre els quals es troba el de reduir els nivells de contaminants atmosfèrics a la ciutat, especialment els de diòxid de nitrogen i els de les partícules en suspensió. Volem vigilar, a més, que es compleixi la normativa de prevenció de riscos ambientals per a la salut relacionats amb l’aigua de consum, les aplicacions de plaguicides, les instal·lacions amb proliferació de legionel·la, etc. Analitzem i controlem els riscos ambientals que puguin afectar la salut dels ciutadans, fent-ho sempre amb l’atenció posada en els criteris de protecció de la salut que indica l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Si voleu seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any