Comença la Garoinada de Palafrugell, que difon les propietats gastronòmiques de l’eriçó de mar

  • Una dotzena de restaurants de Palafrugell, Llafranc i Calella ofereixen menús de degustació en què aquest fruit de mar és l'element principal

VilaWeb
Redacció
16.01.2020 - 17:00
Actualització: 16.01.2020 - 22:03

La temporada òptima de la garoina, coneguda també com a eriçó de mar, és entre els mesos de gener i març. Aquest animal marí de la família dels equinoderms no és gaire preuat en molts indrets de la costa, però sí a l’Empordà i a l’Alguer. Per això ja fa anys que Palafrugell organitza cada hivern la Garoinada, unes jornades gastronòmiques dedicades a aquesta menja, que es fan del 17 de gener al 31 de març.

Hi participen una dotzena de restaurants i una desena d’hotels repartits entre Palafrugell, Llafranc i Calella de Palafrugell. Cadascun ofereix un menú especial basat en les garoines, que habitualment es mengen crues com a aperitiu. Acabades de pescar, es parteixen pel mig i és quan s’aprecia millor el gust de mar que té la seva carn. Però es poden menjar de més maneres: gratinades, estofades amb patates, acompanyant la pasta i l’arròs, etc…

Enguany el menú consistirà en un entrant de garoines, un plat principal de calamars farcits o bé un plat alternatiu, i unes postres de xocolata. Tot plegat, maridat amb vins del celler Espelt, de la denominació d’origen Empordà. El preu del menú varia entre quaranta euros i quaranta-cinc, depenent de l’establiment.

Conjuntament amb l’oferta gastronòmica, també s’ofereixen visites dels atractius culturals de la comarca i una sortida amb un vaixell d’època.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any