Galetes farcides de crema

  • Una recepta de la Lluïsa Sabater Vilanova de Peralada

VilaWeb
Montserrat Serra
22.08.2015 - 06:00

Ingredients per a la crema:
1 litre de llet
4 rovells d’ou
6 cullerades soperes de sucre
1 cullerada sopera de maicena
1 sobre de Potax o Royal per espessir (o una mica més de maicena)
1 pela de llimona
opcional una mica de canyella

Elaboració de la crema:
En un cassó posem la llet, els rovells, el sucre, la maicena i la llimona. Ho batem tot junt. El Potax s’afegirà després, desfet amb una mica de llet, quan la llet amb els altres ingredients ja sigui calenta. Quan la crema arrenqui el bull, de seguida la retirarem del foc. Si va gaire espessa, hi afegirem una mica de llet. La deixarem refredar, però l’anirem remenant, perquè no faci crosta al cim.

La dificultat d’aquestes postres és la crema, explica la senyora Lluïsa, que ha de quedar prou espessa per farcir les galetes. Aclarir-la una mica és fàcil, però si la crema queda massa líquida, no servirà i és molt difícil d’arreglar. Però és a base de pràctica que trobarem el fer.

Elaboració de les galetes:
Quan la crema sigui freda, agafem una galeta maria i a la banda que és plana hi col·loquem una cullera de postres de crema. Tapem la crema amb una altra galeta, que quedi com un entrepà. El procés es repetirà tantes vegades com galetes farcides vulguem fer.

Un cop farcides les galetes, batem tres ous en un plat. Hi posem les galetes muntades a dintre, que quedin mullades per totes dues bandes. I les reservem en un plat.

Agafem una paella i hi posem oli de gira-sol abundant. Quan l’oli sigui ben calent, col·loquem les galetes farcides a la paella, totes les que hi càpiguen. Quan tenim la darrera col·locada, comencem a tombar la primera que hem posat a la paella i les altres per ordre de col·locació. I un cop tombades totes, ja podem anar retirant les galetes, també per ordre, de la primera a la darrera. Les col·loquem en una plata amb un paper absorbent.

Un cop fredes, les galetes es col·loquen ben col·locades en una plata i s’hi espolsa amb sucre llustre per sobre, ajudats d’un tamís.

Galetes farcides de crema.
Galetes farcides de crema

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any