Armengol vol reforçar l’estat del benestar durant l’any “més dur” per a les Illes

  • La presidenta de les Illes ha dit, en el lliurament dels Premis Ramon Llull, que els fons europeus poden ser una oportunitat per avançar cap a una societat "més sostenible, igualitària i cohesionada"

VilaWeb
Europa Press / Redacció
28.02.2021 - 21:49
Actualització: 01.03.2021 - 20:56

La presidenta del govern de les Illes, Francina Armengol, ha apostat per “reforçar l’estat del benestar” l’any més dur que han viscut les Illes a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

Així ho ha expressat durant el seu discurs en l’acte institucional de lliurament dels Premis Ramon Llull i de la Medalla d’Or de la Comunitat que el govern lliura amb motiu del Dia de Balears, que se celebra l’1 de març.

L’acte, més sobri que en altres anys, s’ha fet a les 18.00 a la Llotja de Palma amb un aforament reduït i sense actuacions musicals. En un moment de la celebració s’ha guardat un minut de silenci per les víctimes de la covid-19.

Armengol, qui ha estat l’encarregada de presidir l’acte, ha dit que ha après que “el pla traçat abans de la pandèmia” impulsa a les Illes a la societat que vol. Per això, ha considerat que s’ha de continuar cercant una societat més igualitària i justa, una economia amb ocupació de més qualitat i un model de creixement més respectuós amb el medi ambient.

Per a aconseguir-lo, la presidenta ha apostat per “reforçar l’estat del benestar, redoblar l’aposta per la formació i l’ocupació de qualitat i aprofundir en una economia més redistributiva i més justa”.

En aquesta línia, ha dit Armengol, en la resposta d’Europa a la pandèmia s’aprecia “una oportunitat sense precedents”. D’aquesta manera, ha apuntat que cal treballar per a “convertir els fons europeus en el catalitzador de la diversificació, modernització i transició cap a una societat més sostenible, igualitària i cohesionada”.

Lliurament dels Premis Ramon Llull

La presidenta ha tingut, durant el seu discurs, temps per a l’agraïment als professionals dels sectors essencials durant la pandèmia, que han estat reconeguts aquesta jornada amb els Premis Ramon Llull.

Els Premis Ramon Llull 2021 s’han concedit al Sector primari, als Treballadors de serveis essencials, a Empreses de sectors essencials, als Treballadors de serveis socials, a la indústria, a gestors administratius, a la comunitat educativa i universitària, al voluntariat, a cossos i forces de seguretat i a treballadors de seguretat en el sector privat, al sector cultural, als treballadors i usuaris de residències i a la ciutadania.

Medalla d’Or de la Comunitat als sanitaris

Els sanitaris que treballen contra la covid-19 han rebut la Medalla d’Or de la Comunitat. “Hem perdut moltes vides, però heu salvat tantes que la societat d’aquestes illes mai podrà agrair-vos el treball que feu. Esteu demostrant cada dia el valor de la sanitat pública. Per això, en aquest dia en què celebrem la nostra història i diem molt alt que sortirem d’aquesta crisi, només puc, en nom de tot el govern i crec que en nom de tots els ciutadans de Balears, donar-vos una vegada més les gràcies”, ha assenyalat.

Per part seva, l’infermer de vigilància intensiva de l’Hospital Són Espases encarregat de recollir la Medalla d’Or en representació dels sanitaris, ha dit que és “un honor i responsabilitat recollir aquesta medalla en nom de tot el col·lectiu” perquè, ha reconegut, “aquests mesos s’han viscut moments d’incertesa, molts nervis, alguna llàgrima i fins i tot por”.

“No hi ha herois sense formació, EPIs i sense descans”, ha assegurat l’encarregat de recollir la Medalla d’Or de la Comunitat 2021, qui ha conclòs el seu discurs demanant “protocols segurs perquè els malalts de la covid-19 puguin acomiadar-se de la seva família no només al final de les seves vides, sinó també durant les llargues estades a l’hospital”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any