Torna el festival gastronòmic Passeig de Gourmets, amb plats dels millors xefs per menys de deu euros

  • Carme Ruscalleda, Martín Berasategui o Nando Jubany formaran part del festival del Passeig de Gràcia de Barcelona

VilaWeb
Redacció
13.10.2021 - 21:50

Després d’ajornar-se la darrera convocatòria a causa de la pandèmia, torna a Barcelona el festival gastronòmic Passeig de Gourmets, del 14 al 24 d’octubre. El certamen, impulsat per l’Associació del Passeig de Gràcia, vol fer arribar als amants del bon menjar les tendències culinàries dels millors xefs. Es presenta com una activitat per a tots els públics i per això hi ha preus populars, a partir de set euros.

Els qui vagin al carrer amb més estrelles Michelin del país podran degustar la cuina de professionals com ara Carme Ruscalleda, Nando Jubany i Martín Berasategui.

https://www.instagram.com/p/CTz6YmJoz5x/

Ruta de Platets per set euros

Tretze restaurants del Passeig de Gràcia ofereixen de tastar un dels seus plats per set euros. Sense reserva, fan propostes diverses, amb cervesa o xampany inclosos. El platet és una mitja ració més abundant que de costum i permet al comensal de tastar diverses opcions:

  • Crestes de Kimchi al Virens, a l’Almanac Barcelona. De dilluns a diumenge, de 13.00 a 19.00.
  • Tàrtar de salmó, formatge de cabra i meló flamejat amb musselina d’allioli i mel trufada, al Cafè de la Pedrera. De dilluns a diumenge, de 12.00 a 17.00.
  • Caneló de melós de vedella amb beixamel trufada, a H10 a Casa Mimosa. De dilluns a diumenge, de 18.00 a 20.30.
  • Duet de croquetes de calamarsets amb crema d’all i cansalada ibèrica curada, i de rostit de pollastre i foie amb beixamel de ceba de Figueres i ceba caramel·litzada, a l’Hotel Casa Fuster. De dilluns a diumenge, de 12.00 a 23.00.
  • El nostre pâté en croûte, al Bar del Majestic. De dilluns a diumenge, de 12.00 a 23.00.
  • Escabetx de musclos i bolets, al Mandarin Oriental. De dilluns a diumenge, de 17.00 a 19.00.
  • Brioix d’anguila fumada i llagostí, al Hallo al Monument Hotel. De dilluns a diumenge, de 13.00 a 23.00.
  • Melós de vedella amb parmentier de patata, al Restaurant Ametller Origen a la Casa Seat. De dilluns a dissabte, de 12.00 a 19.30.
  • Cors de carxofa amb vinagreta de jabugo, formatge manxec i oli trufat, al Santa Eulàlia The Bistrot. De dilluns a dissabte, de 13.30 a 16.00.
  • Bomba de cua de bou al vi negre i Tou dels Til·lers, al Sintonia. De dilluns a diumenge, de 13.00 a 16.00 i’de 20.00 a 23.00.
  • Filet strogonoff amb cruixent d’arròs Pilaf, al Restaurant Salomillo. De dilluns a diumenge de 13.00 a 23.00.
  • Crocant de brandada de bacallà amb crema de pebrots del piquillo i maionesa d’olivada al The One Barcelona. De dilluns a diumenge de 18.30 a 23.00.
  • Albergínia fumada cremosa amb straciatella de burrata, praliné de fruita seca i salsa verda, al The Wine House Pop-Up Store. De dimarts a dissabte, de 12.30 a 22.30.

Menú degustació per cinquanta euros

Diversos restaurants, com l’Alma Barcelona I el Restaurant Blanc del Mandarin Oriental, ofereixen una experiència més àmplia per a fruir a la taula. La proposta inclou un menú degustació per cinquanta euros. Tot i que inclouen cervesa, la novetat d’enguany és que, per quinze euros més, es podrà fer el mateix menú amb maridatge amb xampanys. És una manera d’acostar els comensals al ritual d’un menú degustació amb la selecció de xampanys que acompanyen les creacions dels xefs. Cal fer reserva al restaurant.

Nits a quatre mans

Les Nits a quatre mans són una de les celebracions més especials en què els xefs del Passeig de Gràcia conviden personalitats del gremi a cuinar junts, per a unir el seu talent i la seva experiència. És una de les nits més exclusives del festival. Cal fer reserva al restaurant.

Avui al restaurant Oria del Monument Hotel s’uniran els xefs Martín Berasategui i Xabi Goikoetxea, una combinació de modernitat i sabor per 150 euros.

Dimecres vinent, 20 d’octubre, Nando Jubany i Fina Puigdevall treballaran plegats per oferir el bo i millor de la cuina tradicional catalana. Serà al restaurant Solc de l’Hotel Majestic i costarà 160 euros.

La darrera proposta a quatre mans serà el dia 21 d’octubre. Sergio Ruiz i Rodrigo de la Calle cuinaran al restaurant Virens una proposta basada en verdura i hortalisses. Seguint la seva filosofia de cultiu faran un menú de productes vegetals per 110 euros.

Experiències Gourmet

Les experiències Gourmet són activitats –algunes de gratuïtes i algunes de pagament– que organitzen els establiments i que tenen l’objectiu de divulgar la gastronomia amb una perspectiva cultural. Els restaurants obren les portes i ofereixen classes, xerrades, tallers i concursos que, a més a més, permeten de conèixer-los des de dins. Cal inscriure-s’hi a la web del festival.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any