Espanya expressa la seva preocupació al Bundestag pel debat sobre Catalunya

  • Ana Pastor envia una carta al parlament d'Alemanya per a protestar per un debat que posa 'en dubte la democràcia i l'estat de dret' a Espanya

VilaWeb
Redacció
23.05.2019 - 08:48
Actualització: 23.05.2019 - 09:27

A l’estat espanyol no li ha agradat gens que el parlament d’Alemanya es pronunciï sobre el judici contra el procés i la situació política al Principat. La secretaria d’estat d’España Global, Irene Lozano, lliurarà avui al vice-president del Bundestag, Wolfgang Kubicki, una carta signada per Ana Pastor, ex-presidenta del congrés espanyol. En la missiva, signada abans de deixar el càrrec, expressa la seva preocupació per l’admissió a tràmit d’una moció sobre Catalunya que ‘posa en dubte l’estat de dret’ a Espanya.

La carta, tot i que porta la signatura de Pastor, és una iniciativa del Ministeri d’Afers Estrangers, que d’ençà de l’arribada de Josep Borrell es dedica a fer una agressiva campanya en contra de l’independentisme. En declaracions als periodistes, Lozano ha volgut destacar que la moció, presentada pel partit Die Linke, és ‘plena de mentides’. La secretària també té previst de reunir-se amb el portaveu del govern, Steffen Seibert, i secretari d’estat per a Europa, Michael Roth.

Ana Pastor, d’altra banda, expressa la seva preocupació perquè el debat de la moció sobre Catalunya ‘es farà en uns termes que posen en dubte la democràcia i l’estat de dret d’un país soci i amic, com és l’espanyol’. L’ex-presidenta també atribueix l’admissió a tràmit de la moció al ‘fenomen de la desinformació’. A més, avisa que dins del parlament ‘hi ha certs grups partidaris de la independència de Catalunya’ que ‘sembren notícies falses que tracten de trencar la integritat territorial d’Espanya, la convivència, la democràcia liberal i fins i tot el projecte europeu’.

La moció de Die Linke
L’esquerra alemanya de Die Linke va presentar la setmana passada una proposta de moció al Bundestag sobre l’1-O i el judici als presos polítics, coincidint amb la visita del president Carles Puigdemont a Berlín en un acte de campanya. El text exhorta el govern d’Angela Merkel a treballar per una solució negociada i democràtica sobre la qüestió catalana així com treballar per iniciatives en el marc d’organismes com el Consell d’Europa per una solució ‘pacífica i democràtica’ al conflicte. El text també demana pronunciar-se a favor de l’admissió d’observadors internacionals al Suprem així com oferir asil a persones perseguides políticament per rebel·lió.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any