És saludable incloure làctics desnatats a l’alimentació infantil?

  • Cal revisar les etiquetes nutricionals dels aliments perquè el fet que s'indiqui que és baix en greix no significa que no s’hi hagi afegit bastant de sucre

Fins no fa massa temps ens pensàvem que era millor consumir làctics desnatats per prevenir el sobrepès i l’obesitat infantils. El motiu era doble. Per una banda, crèiem que així els nens disminuïen la quantitat de calories ingerides i, d’altra banda, eliminàvem les grasses saturades que aporta la llet. I, vist així, sembla coherent i bastant lògic.

Però, malgrat el que semblava evident, els estudis més recents obtenen resultats diferents als esperats. Per exemple, en un estudi observacional es va analitzar l’evolució del pes de 10.000 preescolars que prenien llet sencera o desnatada. Els investigadors varen concloure que el consum de llet desnatada no està relacionat amb una disminució del sobrepès i que canviar la llet sencera per la desnatada tampoc serveix per reduir la incidència d’obesitat o revertir-la.

Altres estudis realitzats en adults ens aporten conclusions similars. Aquest és el cas d’un estudi que ens indica que les persones que consumien làctics sencers tenien, de manera general, un 46% menys de risc de patir diabetis o un 8% menys de risc de tenir sobrepès o obesitat que les persones que els consumien desnatats.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any