Les ermites del parc natural de l’Alt Pirineu es difonen per mitjà d’intervencions artístiques

VilaWeb
Redacció
27.07.2015 - 16:00
Actualització: 28.07.2015 - 15:38

Llavorsí (ACN).- ‘El ressò de les ermites’ és un projecte que vol donar a conèixer les ermites del Parc Natural de l’Alt Pirineu a través d’intervencions artístiques. Aquest dilluns la protagonista d’aquest projecte ha estat la Mare de Déu de Biuse (Llavorsí) i la intervenció artística ha anat a càrrec de la música de Pep Rius i el moviment d’Anna Rubió. Posteriorment ha tingut lloc una xerrada sobre l’ermita i el seu entorn. Aquest és el resultat d’un procés de creació basat en l’escolta de l’ermita i el seu entorn natural. Aquesta escolta permet establir un diàleg entre l’edifici i l’artista, oferint al públic una nova mirada del lloc. Al projecte compta amb intervencions a 7 ermites i amb la participació d’una quinze

Les pròximes intervencions programades són: a la Mare de Déu del Roser (Tírvia), Santa Magdalena (Farrera), Sant Lliser (Araós), Sant Bartomeu (Baiasca) i Santa Maria de la Serra (Farrera).

Pel que fa als artistes que participen en aquest projecte són una quinzena: Montse Martí, Iera Delp, Xavier Martínez, Edu Duràn, Chum Medina, Marc Romera, Arnau Obiols, Anna Rubió, Pep Rius, Josep Maria Ribelles, Sènior i el cor brutal amb Hugo Mas i Nèstor Mir.

Aquest projecte vol que el visitant d’aquestes ermites, la majoria romàniques, presti la mateixa atenció a l’esquelet de l’edifici que a la seva història i el seu ressò.

La responsable d’aquest projecte, Anna Rubio, argumenta que les ermites, han estat durant segles espais espirituals de pregària i recolliment, que van més enllà de la religió catòlica i afegeix que ”algunes d’elles a poc a poc han anat perdent la seva funcionalitat i fins i tot corren el risc de desaparèixer. Algunes ermites ja estan velles i malaltes i potser és moment d’acostar-s’hi i reconèixer el seu paper com a espais carregats d’energia i alhora com a espais portadors de l’essència de les persones que l’han habitat i del seu extraordinari entorn natural”.

El projecte s’inicia amb una residència al Centre d’Art i Natura de Farrera el juny del 2014 i compta amb el suport del Programa Europeu Frontiers in Retreat i del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any