Encès l’estel de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família

  • Omella ha fet la benedicció de la torre, il·luminada fins a arribar a l’estel, amb l’acompanyament del cor de l’Orfeó Català i un conjunt instrumental

VilaWeb
Redacció
08.12.2021 - 19:39
Actualització: 08.12.2021 - 21:42

Avui s’ha inaugurat la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, amb l’encesa de l’estel lluminós al capdamunt. Després dels actes de cultura popular al matí i de l’eucaristia oficiada pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, a la tarda, s’ha encès l’estel de vidre de dotze puntes que corona la torre.

Podeu veure ací imatges del moment de l’encesa:

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Durant l’acte, el cardenal Joan Josep Omella ha fet la benedicció de la torre, il·luminada fins a arribar a l’estel, amb l’acompanyament del cor de l’Orfeó Català i un conjunt instrumental, sota la direcció de Marc Timón. L’Orfeó havia de sortir a l’exterior de la basílica, però el vent ho ha impedit.

A l’eucaristia anterior a l’encesa, el papa Francesc ha fet arribar un missatge, dedicat especialment als joves i a tothom qui ha tingut problemes econòmics arran de la pandèmia, i també a la gent gran.

Omella ha dit que, “sense pretendre-ho, el temple de la Sagrada Família és l’emblema de Barcelona”. A l’homilia, ha elogiat l’arquitecte que va dissenyar el temple, Antoni Gaudí. Ha recordat que la Sagrada Família va ser “el centre de la vida professional” de Gaudí, hi va treballar durant quaranta-tres anys i els dotze últims de manera exclusiva. “Gaudí, conegut com l’arquitecte de Déu, va posar els fonaments d’un temple que seria, anys més tard, un dels més bells i impressionants de tot el planeta”. A l’acte s’ha estrenat la composició amb els arranjaments de Marc Timón de la peça “Magnificat”, en homenatge a la Mare de Déu, interpretada per l’Orfeó Català i un conjunt instrumental de metall i percussió, acompanyats per l’orgue.

El programa d’actes ha començat al matí amb un cerimonial de la cultura popular a dins la basílica i una ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona al voltant del recinte. L’acte l’han encapçalat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i dins la basílica hi ha actuat la Cobla Sant Jordi, els Gegants de la Ciutat, l’Àliga, l’Esbart Gaudí i els castellers de la Sagrada Família.

VilaWeb
VilaWeb

Una estrella de dotze puntes i cinc tones

Feta de vidre texturat amb una estructura d’acer inoxidable a les arestes, de dia els vidres estaran il·luminats pel sol, i de nit la claror sorgirà de l’interior, dels focus instal·lats a la base de les puntes. La instal·lació s’ha dissenyat tenint en compte les inclemències del temps que haurà de suportar, la calor, el fred i la pluja i fins i tot la possible caiguda d’un llamp. Les llums de l’estel s’encenen i s’apaguen amb un control remot. L’estel només serà il·luminat en ocasions especials.

La torre de la Mare de Déu és la segona més alta del temple i té 138 metres d’alçada, en espera que s’acabi la torre de Jesucrist. L’estrella té 12 puntes, un diàmetre de 7,5 metres i un pes de 5,5 tones.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any