En un nou àudio, Fernández Díaz i De Alfonso expliquen qui són els seus periodistes ‘amics’

  • De Alfonso també explica com fer servir la Comissió de Prevenció de l'Emblanquinament de Capitals per saber irregularment coses sobre Xavier Trias

VilaWeb
Redacció
28.06.2016 - 00:00
Actualització: 28.06.2016 - 07:31

El diari Público ha penjat a la xarxa nous fragments de l’àudio de la conversa entre el ministre d’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, i el cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso. En aquest nou enregistrament tots dos planifiquen com fer esclatar l’acusació contra Xavier Trias de tenir diners a Suïssa i Andorra, una acusació que ja va quedar clar que era falsa. De Alfonso diu que ell és partidari de ‘fer el cop quan el cop pugui liquidar l’animal’.

En un moment de la conversa, maquinen com filtrar la mentida a periodistes pròxims i Fernández Díaz fa la llista dels seus: Francisco Marhuenda, director de La Razón (‘que és amic meu’), Bieito Rubido (director de l’ABC) i el nou director d’El Mundo, Casimiro García Abadillo, a qui diu coneix poc. En canvi, diu que abans parlava amb Pedro J. Ramírez. També diu que a El Mundo no es refia d’Inda, ‘que és un boig’. De la conversa, se’n dedueix que van passar les dades a l’ABC i que aquest diari no va considerar que la informació fos fiable. Quant a El Mundo, Fernández Díaz diu que la informació la hi pot passar ell en una festa que es farà dies després per presentar un nou producte, i en aquell moment De Alfonso li diu que Isidre Fainé (CaixaBank) controla una part del capital.

El moment més sorprenent de la conversa arriba quan De Alfonso explica a Fernández Díaz de quina manera pot aconseguir més informació sobre els hipotètics comptes corrents de Xavier Trias. Proposa que al Sepblanc ‘li agafi per investigar els comptes de l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona’ amb la justificació d’esbrinar si havien obtingut cap benefici de l’emblanquinament de diners. I aleshores ‘potser esbrina que el batlle té un compte corrent’. D’aquesta manera, el cas no el destapava l’Oficina Anticorrupció i el seu paper com a instigador de la maniobra restava salvaguardat.

El Sepblanc és el Servei Executiu de la Comissió de Prevenció de l’Emblanquinament de Capitals. És una institució d’intel·ligència creada per investigar els crims relacionats amb l’emblanquinament de capitals i més delictes fiscals. És un òrgan col·legiat que no depèn del govern.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any