Els sis llibres de Marta Serra i Ramon Cotarelo per a aquestes vacances

  • Una sèrie de recomanacions de lectures d'estiu a càrrec de personalitats de tot el país

VilaWeb
Pere Cardús
05.08.2016 - 22:00

Qui no aprofita els dies de vacances i bon temps per avançar lectures que la quotidianitat trepidant del curs no permet? Els llibres són un dels elements més destacables de l’estiu, especialment de la desconnexió que permeten les vacances. Els llibres acompanyen els viatgers més intrèpids, els amants de les onades i la sorra de platja, dels cels clars i profunds de la muntanya… Vagis on vagis, un bon llibre no ha de faltar mai. Per això, per ajudar els inquiets, els indecisos i els tastaolletes, us proposem una sèrie que publicarem cada dia amb recomanacions literàries de personalitats destacades del nostre país. Les recomanacions d’avui les fan l’activista nord-catalana Marta Serra i el catedràtic de ciències polítiques Ramon Cotarelo. Els hem demanat tres llibres a cadascú i la raó perquè els proposen.

Els llibres de Marta Serra:

Captura de pantalla 2016-08-05 a les 16.57.25

Vents més salvatges, de Bel Olid (Empúries)
Contes curts perfectes per a persones enfeinades i que només tenen estones curtes per llegir. Punyents i actuals, contes per no llegir abans d’anar a dormir.

La cinquena dona, d’Hening Mankell (Tusquets)
Aquest, com qualsevol dels Mankells, dibuixa amb brutalitat i cruesa els crims i les societats occidentals fins arribar a fer sentir complicitat amb en Wallander, un policia peculiar. Malauradament de trista actualitat en aquest món boig.

El meridià de Paris, Assaig a través d’una línia imaginària, de Lluís Calvo (Edicions Poncianes)
Per llegir amb calma, a una distància prudent d’una bona enciclopèdia. Un nord-català il·lustre, Francesc Aragó, i el seu meridià de París, punt de partida i excusa per parlar de geopolítica, història, poder i contrapoders.

 

Els llibres de Ramon Cotarelo:

Captura de pantalla 2016-08-05 a les 17.03.50

Ha tornat, de Timur Vermes (Columna)
Una novel·la d’humor, però amb una imaginació desbordant i una sàtira sense contemplacions. La trama és una idea realment extraordinària.

París-Austerlitz, de Rafael Chirbes (Anagrama)
Obra pòstuma de l’autor, mort el 2015, i d’alguna manera és un resum de la seva literatura, el seu món, la seva filosofia, el seu temps i de nosaltres mateixos.

La desnacionalización de España. De la nación posible al Estado fallido, de Ramon Cotarelo (Tirant lo Blanch)
Un repàs a l’etern problema del ‘ser d’Espanya’ des d’un punt de vista radical alternatiu i una explicació del desenvolupament recent de l’independentisme català, així com la seva via cap a la república catalana independent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any