Els Pets més íntims i personals rematen la gira dels 30 anys amb concerts de cambra

  • La banda de Constantí vesteix els seus èxits amb els instruments de La Petita Gran Orquestra i dóna una 'nova vida' a les cançons

VilaWeb
ACN
02.10.2015 - 23:00
Actualització: 03.10.2015 - 09:21

Després d’una gira trepidant fent moure els malucs per commemorar els 30 anys de trajectòria, Els Pets posen la cirereta a l’aniversari amb una sèrie de concerts de cambra acompanyats per La Petita Gran Orquestra. Els ‘hits’ de sempre, però amb un nou ‘vestit’ musical que donen una ‘nova vida’ a les cançons perquè es tornin a sentir ‘guapes’. Aquesta és la proposta que la banda de Lluís Gavaldà ha estrenat al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès dvant un públic entregat i que recorrerà teatres d’arreu del país durant els pròxims mesos. Els líder de la banda de Constantí ha explicat a l’ACN que el repertori de la nova gira el formen les cançons més ‘reposades íntimes i personals’ del grup.

Una transformada ‘Sortiràs al carrer’ del disc ‘Brut Natural’ (1994) ha donat el tret de sortida a la gira ‘Els Pets #trespuntzero de Cambra’. Els de Constantí s’acompanyen per primera vegada i de manera estable per una secció de corda i vent i el primer test davant el públic ha estat un èxit.

El Teatre Auditori de Sant Cugat ha gaudit amb reversions d’himnes de la musica catalana plens de noves subtileses musicals. Gavaldà explicava poca estona abans de l’estrena en una entrevista a l’ACN que els nous instruments ‘donen colors nous i un vestit diferent’ a una mateixa cançó. ‘No és que el vestit original fos lleig, però està molt fet servir’, ironitza.

Aquest nou ‘vestit’ musical l’han fet, a mida, els violins d’Ana Fernández i Frederic Descargues, la viola d’Aroa Garcia, el violoncel de Marçal Arayats, la trompeta de Jaume Peña, el saxo d’Oriol Cusó i la trompa de Jordi Guasp, sota la direcció musical i els arranjaments de Joan Pau Chaves.

El grup compleix aquest Nadal 30 anys de trajectòria sobre els escenaris i després d’una gira commemorativa plena de ritme, festa i ball desenfrenat, aquesta nova mirada a les cançons de sempre que formen part de l’imaginari col·lectiu de diverses generacions completa una bona ‘visió panoràmica’ de la música del grup i de tota la seva trajectòria.

Aquesta segona part de la gira, el que ells anomenen la ‘cara B’, està suportada en cançons dels discs del segle XXI: ‘Som tan dinosàurics que abracem dos segles’, comenta Gavaldà. El repertori, doncs, aplega cançons a partir dels discs ‘Sol’ o ‘Respira’, com ‘Por’, ‘A batzegades’, ‘Per què no vens’ o ‘Calaixos que no obriré’.

També hi ha, però, ‘alguna aclucada d’ull més enrere’, i no hi falta el ‘Bon dia’. Tot i això, per Galvaldà, ‘no sempre la cançó més antiga és la que fa més gràcia’. ‘Com anar al cel i tornar’, per exemple, és un dels ‘hits’ que ha sonat a l’Auditori de Sant Cugat. És de l’any 2007 i el cantant reconeix que és una amb les que millor s’ho passa.

Després de la pre-estrena de la gira a Sant Cugat del Vallès, on també actuaran dissabte en el marc del festival infantil Petits Camaleons, el grup portarà la gira de campra al Temporada Alta de Girona i ja té confirmades visites a Andorra, Reus, Castellbisbal i Barberà del Vallès. Els Pets arribaran a la Sala Barts de Barcelona el 16 de desembre i la gira s’allargarà fins que acabi l’hivern.

Un any sabàtic i nou disc

Quan acabi la gira de teatres, el grup vol retirar-se a descansar una llarga temporada d’entre un any i un any i mig. ‘En aquest temps haurem de replantejar-nos, oxigenar-nos, agafar idees i agafar vitamines per tornar a ajuntar-nos i tornar a fer un disc’, ha explicat el líder de la banda de Constantí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any