Els nous talents del cinema estrenen al festival REC de Tarragona

  • Una de les temàtiques del festival és el 50è aniversari del Maig del 68

VilaWeb
Redacció
29.11.2018 - 18:00
Actualització: 29.11.2018 - 19:09

Aquest cap de setmana, comença el Festival Internacional de Cinema de Tarragona, el REC, que durarà fins al 9 de desembre. Conegut pel seu caràcter emergent, portarà a concurs una desena de primeres obres d’arreu que s’estrenaran al país. La secció ‘Opera Prima a Concurs’ projectarà L’Époque (Young&Alive), del francès Matthieu Bareyre; Trinta Lumes, de la gallega Diana Toucedo; I hope you’ll die next, de l’hongarès Mihály Schwechtje; Irina, de la realitzadora búlgara Nadejda Koseva; Las Herederas, del paraguaià Marcelo Martinessi; What have we done to deserve this, de l’austríaca Eva Spreitzhofer; Little Tickles, dels francesos Andrea Bescond i Eric Metayer; Young&Beautiful, de la navarresa Marina Lameiro; The Heart, de la sueca Fanni Metelius, i Ruben Brand, Collector, de l’hongarès Milorad Krstic. Els treballs competiran per quatre distincions diferents, entre les quals el premi a millor opera prima que decidirà un jurat internacional.

A més, el REC d’enguany posa l’accent en el concepte de revolució i commemora els cinquanta anys del Maig del 68 de maneres molt diferents. Així, durant la inauguració de dissabte al teatre Metropol s’estrenarà l’últim film del director Emir Kusturica: Pepe, una vida suprema. És un documentari que versa sobre la figura de José Alberto, Pepe, Mujica, president de l’Uruguai entre el 2010 i 2015. Recorre diferents moments de la vida de Mujica, tot fent un retrat amable d’un home humil que va esdevenir president mentre es mantenia fidel a les seves creences. El film es va estrenar mundialment a la Mostra de Venezia, on va rebre el Premi CICT-Unesco.

Però els homenatges a l’esperit del Maig del 68 no s’acaben aquí i continuen amb un programa on els joves creadors recullen els impulsos, revolucions personals i canvis col·lectius que mouen l’actualitat. A més, el certamen ha impulsat el cicle RECvolucions, que inclou propostes com ara La revolución silenciosa, inspirada en la revolució hongaresa de 1956; M.I.A., un documentari sobre la cantant; i Comandante Adrian, l’aclamat film d’Alba Sotorra que explica la lluita militar de les dones kurdes. A banda els films a concurs, el REC també ha programat films que han aconseguit el ressò de la crítica internacional, com ara Blue my mind, The guilty o Viaje al cuarto de una madre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any