Els Musiciens du Louvre enceten el Festival Nits de Clàssica de Girona

  • La cita musical porta al Barri Vell artistes de renom com Les Arts Florissants, Christian Gerhager o Andreas Staier

VilaWeb
Redacció
25.06.2016 - 02:00

La formació Les Musiciens du Louvre, sota la batuta del director Marc Minkowski, donen avui el tret de sortida al Festival Nits de Clàssica. Oferiran una lectura dramatitzada de Stabat Mater de Pergolesi en un concert a la nau central de la Catedral de Girona. La cita musical concentra tretze propostes de renom internacional fins al 19. El Barri Vell n’és l’escenari i hi pujaran artistes com Les Arts Florissants, Christian Gerhager o Andreas Staier.

Deu dels tretze concerts van a càrrec d’artistes de renom internacional com Ars Nova de Barcelona, que interpretarà misses polifòniques al monestir de Sant Daniel (2 juliol), Mahan Esfahani, el mestre del clavicèmbal iranià (3 juliol), o Diego Ares (5 juliol), que interpretarà amb el clavicèmbal les Sonates del manuscrit de la Morgan Library i Montserrat. També hi serà Andreas Staier (7 juliol), el clavicembalista interpretarà Les variacions Goldberg de J.S. Bach.

També la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) passarà per Girona. Dirigida per Pablo González interpretarà la Simfonia núm. 9 Coral de L.V. Beethoven (9 juliol).  De la mateixa manera, el baríton alemany Christian Gerhaher actuarà a l’Auditori de la Mercè (10 juliol) i el pianista José Menor interpretarà Cinq études d’art, l’última de les composicions del català Héctor Parra, que forma part d’un àlbum per a piano, que el festival Nits de Clàssica va encarregar el 2012.

El certamen incorpora novetats com la figura del guia musical, que farà explicacions breus sobre el concert o la reserva de seients especials per a tuitaires, bloguers o instagramers per tal que puguin compartir l’experiència a través de les xarxes socials. L’objectiu és aconseguir que el públic generalista comprengui el concert, el seu repertori i intèrprets.

Altres novetats del Festival Clàssica de Girona 2016 són la tarifa sorpresa i el preu emocional. D’una banda, hi ha la possibilitat de poder assistir a determinats concerts a un preu més econòmic sense conèixer la ubicació del seient. De l’altra, a la sortida del concert de la JONC el públic fixarà l’import de l’entrada en funció de l’experiència obtinguda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any