“Els episodis traumàtics en la infància influeixen en la salut infantil”

  • Un estudi demostra que els nens que pateixen situacions d'estrès tenen més risc d'adoptar hàbits nocius per a la seva salut en el futur.

Com afecten les dificultats viscudes en la infància al desenvolupament de la vida adulta? A més a més de les conseqüències pedagògiques, tenen alguns efectes sobre la salut física els moments d’especial adversitat i les experiències traumàtiques viscudes per nens i nenes? A tot això, hi intenta respondre un estudi recent publicat a Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) en el qual ha participat un equip pluridisciplinari d’especialistes.

L’autora principal és Cristina Barboza, que actualment realitza un doctorat de salut pública i epidemiologia a la Universitat Paul Sabatier de Toulouse (França) sobre els problemes que es deriven de les desigualtats en salut. El seu objectiu és demostrar l’impacte dels fets viscuts durant la infància en la resta de la trajectòria vital de les persones perquè les administracions pertinents en prenguin nota i garanteixin l’equitat en el desenvolupament dels nens i nenes.

De tot plegat, n’hem parlat amb ella en aquesta entrevista.

D’on neix la idea de realitzar aquest estudi?

Per seguir llegint l’entrevista, feu clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any