El XXXè Festival Tradicionàrius projecta una trobada de conjunts històrics per celebrar els 50 anys del Grup de Folk

  • El certamen fa una crida a grups de folk creats als anys 60 i 70 perquè participin en l’esdeveniment

VilaWeb
ACN
03.07.2016 - 02:00

El Festival Tradicionàrius projecta per a la seva trentena edició una trobada de grups de folk de finals dels anys 60 i fins als 70. La iniciativa coincideix, d’una banda, amb la celebració de tres dècades del festival, i de l’altra, amb els 50 anys de la formació dels històrics Grup de Folk. És per això que l’organització acaba de fer una crida a grups de folk creats en aquells anys als territoris de parla catalana que, amb independència de la seva trajectòria, vulguin participar en una “gran trobada” que se celebrarà en el marc del festival al Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T) l’any 2017. L’etiqueta #cridaGrupsdeFolk és el reclam del festival a les xarxes.

El Festival Tradicionàrius arribarà el 2017 a la seva trentena edició, un aniversari que coincideix, a més, amb els 50 anys del naixement del Grup de Folk. La programació d’aquesta edició especial encara és una incògnita, però el festival ja ha anunciat una primera activitat commemorativa: una “gran trobada” de grups de folk històrics.

El músic co fundador del Grup de Folk i col·laborador habitual del festival, Jaume Arnella, està implicat en aquesta iniciativa, segons destaca l’organització en el comunicat que ha difós aquest dimarts. “Arnella ens proposa: “Què us sembla si un dissabte fem una arrossada i fem gresca des del vermut a la sobretaula?’”. Així doncs, la trobada de grups de folk se celebrarà en dissabte, en horari diürn, i entre les instal·lacions del C.A.T i la Plaça d’Anna Frank.

La idea original és “recollir el testimoni dels Grups de Folk d’aquella època, recuperar la memòria musical col·lectiva i de l’esperit del moment”, destaca el festival. Per fer-ho possible, fan una crida a tot aquell que hagués creat o format part d’un conjunt de folk de l’època, extensiva a tot aquell que “conegui altres músics” que en formessin part.

Així, el festival vol contactar tots aquests músics, recopilar fotografies de l’època, partitures i gravacions, per mostrar-les durant la trobada, així com organitzar “una cantadeta” aquell dia en amb els artistes que els vulguin acompanyar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any