El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando
El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando

El portaveu parlamentari del PSOE, Antonio Hernando, ha reaccionat davant el document presentat per Podem i s’ha mostrat inflexible amb la proposta de referèndum: ‘Fa deu dies que estem esperant per dir-los, entre altres coses, no a aquest referèndum’. També ha instat el líder de Podem, Pablo Iglesias, a abandonar un paper que no li correspon i li ha recordat que el candidat a la presidència té l’encàrrec d’intentar formar govern, i per tant, de liderar les converses, i aquest és el líder del PSOE, Pedro Sánchez: ‘Pablo no saps on estàs ni en quin moment, quan ens hem perdut els espanyols que el cap d’estat t’ha encarregat la investidura?’, s’ha preguntat irònicament.

Segons el socialista, no és el moment de competir sinó de dialogar per donar resposta a les aspiracions del canvi i, en aquest context, ha emplaçat el líder de Podem a aprofitar l’oportunitat i sumar-se al canvi donant suport a un govern reformista i de progrés. Hernando ha afegit que han rebut la proposta de Podem amb perplexitat, preocupació i decepció. Tot i així, ha anunciat que hi haurà una reunió entre els equips negociadors de les dues parts i en la qual, el PSOE traslladarà el seu rebuig a un referèndum a Catalunya.

Malgrat el malestar causat per la proposta Hernando ha afegit que estudiaran“en profunditat el document de gairebé centpàgines i que traslladaran la seva opinió en aquesta trobada, on també serà present el document proposat per Sánchez fa una setmana.

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)