Pedro-Sanchez-Monica-Oltra-Joan-Baldoví

El PSOE té pràcticament tancat un acord amb Ciutadans que li és insuficient per a governar. Per això explora unes altres vies. I avui ho farà amb un possible acord d’esquerres. A la reunió són convocats, a iniciativa d’Esquerra Unida, el Partit Socialista, Compromís i Podem i tindrà lloc al congrés espanyol a partir de quarts de cinc.

La reunió, la primera que es fa en aquest sentit, arriba quan només queda ja una setmana per a la sessió d’investidura a la qual se sotmetrà Pedro Sánchez. El principal problema per als socialistes serà trobar una fórmula per a incorporar simultàniament l’esquerra i Ciutadans al seu projecte. Compromís, EU i Podem ja han deixat clar que no formaran part de cap govern ni hi donaran suport amb presència de Ciutadans.

No és, amb tot, l’únic escull. Podem ha plantejat una sèrie de propostes econòmiques que el PSOE rebutja. I els socialistes no volen ni sentir a parlar del referèndum a Catalunya defensat per Podem. L’actitud de Pablo Iglesias repartint càrrecs en un hipotètic govern de les esquerres i quedant-se ell la cartera de la vice-presidència també ha irritat els dirigents socialistes.

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)