El Govern valencià se suma a la petició de prorrogar la selectivitat i acusa Educació de causar un “greuge enorme”

  • La Generalitat Valenciana s'ha unit a la petició de prorrogar la Prova d'Accés a la Universitat (PAU), l'anomenada selectivitat, almenys un any més i acusa el Ministeri d'Educació de "provocar un greuge enorme" a les comunitats autònomes, el professorat i, sobretot, els estudiants que, "amb el curs començat, encara no saben com s'han de preparar" per a accedir a la universitat.

VilaWeb
Redacció
07.10.2016 - 16:50
Actualització: 07.10.2016 - 17:22

VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)

La Generalitat Valenciana s’ha unit a la petició de prorrogar la Prova d’Accés a la Universitat (PAU), l’anomenada selectivitat, almenys un any més i acusa el Ministeri d’Educació de “provocar un greuge enorme” a les comunitats autònomes, el professorat i, sobretot, els estudiants que, “amb el curs començat, encara no saben com s’han de preparar” per a accedir a la universitat.

Així ho destaca la Conselleria d’Educació del Govern autonòmic en un comunicat, en què assenyala que les Direccions Generals d’Universitats de totes les comunitats autònomes han acordat traslladar en bloc al Ministeri de Cultura la necessitat que es determinen prorrogar la Prova d’Accés a la Universitat com a mínim, un curs més.

“L’actuació irresponsable del Ministeri l’únic que provoca és un greuge enorme per a les administracions autonòmiques, el professorat i, sobretot, per als estudiants de 2n de Batxillerat que, amb el curs començat, encara no saben com s’han de preparar per a accedir a la universitat”, ha declarat la directora general d’Universitat, Investigació i Ciència, Josefina Bueno.

Els directors generals d’Universitat de totes les comunitats autònomes han acordat demanar-li al Ministeri d’Educació, Cultura i Esport que prorrogue un any l’actual selectivitat, ja que l’avaluació final de Batxillerat de la LOMQE encara no s’ha definit i el curs ja ha començat.

“Pel que afecta exclusivament esta necessitat d’establir un accés comú, i en vista que la implantació de l’avaluació final de Batxillerat tindrà lloc amb el curs ja avançat, resulta preferible prorrogar l’actual sistema de PAU”, assenyalen en un document subscrit per tots el passat 4 de maig a Valladolid.

Per a estos directors generals, la moratòria hauria de ser “com a mínim” d’un curs acadèmic. Este argument, el seu juí, “es veu reforçat” pel fet que la ‘revàlida’ té este curs 2016-2017 un caràcter transitori i no té efectes acadèmics per a obtindre el títol de Batxillerat.

Si el Ministeri finalment no atén esta petició de pròrroga, els responsables autonòmics li demanen que almenys l’avaluació s’assemble “tant com es puga” a la PAU pel que fa a estructura i organització.

Alhora, insten al departament de Méndez de Vigo que quede de manera “prou explícita” que es tracta d’una prova obligatòria este curs, però exclusivament per a l’accés a la Universitat i que els qui no aspiren a matricular-se en un grau universitari tinguen la possibilitat de no presentar-se.

Sobre el finançament de la prova, els directors generals subratllen en este document que el nou Batxillerat de la LOMQE “complica la logística i encarix el cost” d’estes proves d’accés a la Universitat, ja siga la PAU o l’avaluació final.

SOBRECOST

Advertixen que este sobrecost recau en les comunitats autònomes “sense que el Ministeri d’Educació haja previst la deguda finançament”. Per esta raó, insta al Govern que garantisca la viabilitat econòmica d’estos exàmens este curs acadèmic i en el futur. “Sense la garantia de suport financer difícilment les autonomies podran fer front a l’organització de la prova”, alerten.

Per tot això, reclamen al ministre que convoque les comunitats autònomes per a explicar el desenvolupament de l’avaluació final de Batxillerat perquè són elles les responsables d’implantar-la i de negociar amb les universitats, famílies i la comunitat educativa. “Les comunitats autònomes són les que han d’afrontar les dificultats que s’han expressat en este document”, conclouen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any