El govern espanyol manté el seu discurs i afirma que Puigdemont pretén atemptar contra l’estat de dret

  • El portaveu del govern espanyol acusa Puigdemont de promoure actuacions per a vulnerar la convivència

VilaWeb
Redacció
26.05.2017 - 14:40
Actualització: 26.05.2017 - 15:06

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha replicat des de La Moncloa les manifestacions que el president de la Generalitat va fer a les jornades del Cercle d’Economia a Sitges, on va assegurar que la resposta de Rajoy no ajuda a superar el conflicte i va demanar al president espanyol que faci propostes a la societat catalana. Méndez de Vigo ha assegurat que el seu govern ja s’ha mogut perquè han dit al president Puigdemont on estan disposats a dialogar amb llum i taquígrafs.

En aquest sentit ha insistit en la petició perquè Puigdemont plantegi les seves propostes a les corts espanyoles, ‘on hi són presents tots els representants de la sobirania popular’, i ha apuntat que aquesta invitació contrasta amb la llei de transitorietat que, segons el govern espanyol, s’utilitza com ‘una amenaça en cas que no es donés compliment al que volia el senyor Puigdemont’. En la línia de les manifestacions dels membres del govern espanyol aquesta última setmana, ha acusat el president de la Generalitat de pretendre atemptar contra l’estat de dret i promoure actuacions per a vulnerar la convivència.

El portaveu del govern espanyol també ha recordat que el seu govern respecta la llei i l’ordre constitucional que diu que la sobirania resideix al poble espanyol i es fonamenta en ‘la indissoluble unitat de la nació espanyola’. Per tant, segons Méndez de Vigo, ‘el que planteja el senyor Puigdemont’ de fer un referèndum sí o sí és un atemptat contra l’article 1 i l’article 2 de la constitució espanyola i només es pot abordar si es modifica la Carta Magna des dels procediments establerts’.

En aquest marc ha destacat que a Espanya, a diferència d’altres països que tenen una distribució territorial de les competències, les competències estaven en un estat centralitzat i van ser distribuïdes territorialment a través de la constitució espanyola i dels estatuts d’autonomia. ‘Per tant això que hem sentit de la llei de la transitorietat, el que va és contra l’Estatut d’Autonomia que van votar tots els catalans’, ha dit abans de reiterar que es pot parlar, però ‘no des de la unilateralitat i les imposicions’.

 

Més informació:

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any