El Festival Internacional de Mapping de Girona estrena la Ruta de la Llum, un circuit amb una desena de punts de projecció per la ciutat

  • Els Jardins de la Mercè i la Pujada de Sant Domènech seran la pantalla viva d'una trentena d'obres audiovisuals d'artistes catalans i professionals d'arreu

VilaWeb
Redacció
22.07.2016 - 02:00

El III Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG), dedicat a les noves tecnologies aplicades a l’art, presenta la primera Ruta de la Llum. Es tracta d’un circuit per diferents punts de la ciutat on es projecten deu muntatges i una exposició fins diumenge. De les 22.00 a les 01.00 durant tres dies els espais emblemàtics de la ciutat seran punts de projecció d’obres internacionals que competiran per guanyar el Concurs Internacional de Mapping de Girona.

Mèxic, Xile, Ucraïna, Brasil, Japó, Colòmbia, Romania, Argentina, Turquia, Indonèsia, Estats Units i Costa Rica, entre altres tindran representació audiovisual als Jardins de la Mercè, a la Pujada de Sant Domènech, a la Casa Pastors i al Pont d’en Gómez. Aquest any el concurs obre una nova categoria, Instant, dirigida a ciutadans de les comarques gironines que vulguin crear una imatge a través de qualsevol tècnica. Aquesta categoria s’afegeix a la professional; l’amateur; l’educativa i la de micromapping.

Pel que fa a la trentena de projectes professionals d’arreu que s’han seleccionat, són d’estil figuratiu, l’abstracte, geomètric, orgànica, dadà i minimalista. Els artistes del 2016 han hagut de crear projectes sobre solitud, terror, somnis, obsolescència programada i el microcosmos al voltant del concepte paisatges. Pels carrers de Girona es veuran projectats escenaris com el fons marí de la Costa Brava, deserts sagrats de Mèxic, motius florals japonesos, l’espai públic urbà i l’entorn tecnològic. El programa s’arrodoneix amb sessions sonores i visuals obertes a tothom que se celebraran abans i després de les projeccions.

L’objectiu del festival és combinar la formació, la creació, l’exhibició i la distribució, de les set belles arts -Arquitectura, Escultura, Pintura, Música, Literatura, Dansa i Cinema. El FIMG busca portar els millors del sector a casa i ensenyar al món el talent local. Per aquest motiu aquest any també es fa el II Congrés Internacional de Llum i Mapping, amb una vintena de conferències a càrrec d’experts del sector com ara Joanie Lemercier, fundador del col·lectiu AntiVJ. L’acte, que es farà avui i demà, s’enfoca a artistes, professionals i estudiants del sector. Vol ser un espai de debat i reflexió al CaixaForum de Girona per descobrir les darreres innovacions sobre la tècnica de la projecció de la llum.

El III Festival Internacional de Mapping de Girona busca unir el patrimoni cultural de la ciutat amb les innovacions tecnològiques de les arts audiovisuals per consolidar la marca: Girona Ciutat de Festivals. La ciutat ha esdevingut membre de lInternational Light Festivals Organisation (ILO), i ha col•laborat amb els principals festivals de la llum d’arreu del món, com Rússia, Mèxic o Colòmbia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any