El Consell comença el traspàs d’actius de RTVV a la Generalitat

  • La resolució del contracte permetrà alliberar del pagament d'una quantitat global pròxima als tres milions d'euros

VilaWeb
Europa Press
17.06.2016 - 14:34
Actualització: 17.06.2016 - 17:49

El Consell, constituït en Junta General d’Accionistes de Radiotelevisió Valenciana SAU, ha acordat instar als liquidadors de la societat a fer les operacions mercantils necessàries per a l’adjudicació a la Generalitat de tots els béns i drets que comprenen l’immobilitzat material i intangible de RTVV. Alhora, ha decidit la resolució de contracte de la seu d’Alacant.

Així ho ha explicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell la vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, qui ha destacat que la Generalitat està tractant de posar en ordre RTVV.

Respecte al primer acord, Oltra ha indicat que s’adopta atenent la llei 12/2015, de 29 de desembre, per a la recuperació del servici públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic, que establix les condicions de la reversió dels béns necessaris per a la prestació dels servicis públics de radiodifusió i televisió.

La decisió es produïx després que la setmana passada el ple de les Corts aprovara la presa en consideració de la proposició de llei per a la posada en marxa de la nova RTVV, que passarà a anomenar-se Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

En virtut de l’acord adoptat pel Consell, s’inicien els passos per a cedir a la Generalitat, garant legal del pagament dels deutes de la societat RTVV, tots els actius necessaris per a la prestació del servici públic autonòmic de ràdio i televisió per part de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

D’altra banda, el Consell ha acordat instar als liquidadors de la societat a resoldre el contracte de dret de superfície subscrit en 2002 amb la mercantil Mizquitillas per a la seu de RTVV a Alacant i encomanar a l’Advocacia de la Generalitat que estudie l’adopció d’actuacions per a defensar els interessos de la Generalitat.

Mónica Oltra ha explicat que la Generalitat va construir i va pagar l’edifici d’Alacant però, a més, pagava un lloguer per l’ús. ‘El negoci ha estat rodó’, ha ironitzat.

Tres milions
La resolució del contracte permetrà alliberar del pagament d’una quantitat global pròxima als tres milions d’euros, corresponents al cànon mensual establert fins a 2035. Els liquidadors ja van deixar de fer front a les obligacions del contracte perquè considera les seues clàusules abusives, el que ha permès a més deixar de pagar 371.398,45 euros.

L’acord adoptat pel Consell encarrega ara a l’Advocacia que valori i proposi, si és el cas, accions en relació amb este contracte, subscrit en 2002 per un període de 33 anys amb pagaments mensuals de 18.483,91 euros més IVA, que han anat incrementant-se successivament amb les actualitzacions de l’IPC.

El contracte signat en 2002 inclou, com a condició resolutòria expressa, l’extinció del dret de superfície en el cas que es deixen d’abonar sis cànons mensuals, així com que l’edifici passi a mans de la mercantil, una cosa que haguera succeït igualment tot i que s’haguera seguit pagant el cànon fins a 2035, tenint en compte que el contracte així ho estipulava també.

Actualment, la seu d’Alacant, que va costar 4,48 milions d’euros a l’erari públic, es troba buida i llista per al seu lliurament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any